2024. április 28. 11:56

KezdőlapWRCNeuville csak további változások esetén folytatná WRC-karrierjét

Neuville csak további változások esetén folytatná WRC-karrierjét

-

Thierry Neuville szerződése lejár 2024 végén, azonban szívesen folytatná WRC-karrierjét, amennyiben további változások lesznek a sorozatban. 

“Minél kevesebb a versenyző a WRC-ben, annál nagyobb az esély a világbajnoki címre a teljes szezont menő párosok számára – mondta Thierry Neuville a belga La Derniere Heure oldalnak. – Azonban ez a helyzet engem inkább elszomorít. Megosztottam az elképzeléseimet a WRC Promóterrel, amivel szerintem nagyobb lenne az érdeklődés a világbajnokság iránt a versenyzők és a gyártók között is. Az egyetlen dolog, amit most el lehet mondani, hogy van hajlandóság a változtatásra, azonban a jelenleginél többet kell módosítani és minél gyorsabban.” 

A belga versenyző idén lesz 36 éves és szerződése is lejár év végén a Hyundainál, azonban szívesen folytatná karrierjét, ha további változtatások lesznek a Rally Világbajnokságon. 

Neuville: Most úgy érzem, minden a helyére került a csapatban

“A Hyundai még soha nem volt olyan erős, mint most. Motivált vagyok és szeretném megszerezni az első vb címemet. 2025 után is szeretném folytatni a világbajnokságon, ha lehetőség adódik rá, ezt azonban csak akkor szeretném megtenni, ha további versenyformátum változás lesz, vagy új autók fogják alkotni a gyári mezőnyt.”

Friss