2024. április 28. 05:56

KezdőlapWRCCsatlakozhat-e Sébastien Loeb idén az M-Sport csapatához?

Csatlakozhat-e Sébastien Loeb idén az M-Sport csapatához?

-

Több pletyka is megjelent a szurkolók körében, miszerint Sébastien Loeb idén ismét visszatérhet az M-Sport csapatával a WRC-mezőnybe. Richard Millener csapatfőnök reagált ezekre a felvetésekre. 

2022-ben több versenyen is indult Sébastien Loeb az M-Sport csapatával, és az akkor megjelent Rally1-es autó első győzelmét is a kilencszeres világbajnok érte el a Monte-Carlo Rallyn. 

Mivel idén nincs győzelemre esélyes versenyzője a fordos csapatnak, a szurkolók között felmerült annak lehetősége, hogy Loeb idén visszatér az M-Sporthoz és megpróbálja azt egy versenyen győzelemre vezetni. 

Richard Millener azonban cáfolta ezt a tervet. 

“Mindig nagyon szívesen dolgozunk együtt a kilencszeres rally világbajnokkal, de idén ez nem szerepelt a terveink között – mondta az M-Sport csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Az idei évre úgy rendezkedtünk be, hogy Adrien Fourmaux és Grégoire Munster lesz a versenyzőnk. Az eredeti tervektől csak akkor térünk el, ha egy ügyfél is szeretne hozzánk csatlakozni.” 

A tanulás lesz az M-Sport versenyzőinek célja a Svéd Rallyn

A fordos csapat költségvetése igen szűkös, ezért a rendelkezésre álló lehetőségből szeretnék kihozni a maximumot. 

“Idén a versenyzőinktől egy meggondolt vezetést várunk. Tudjuk, hogy mire elég a költségvetésünk, és hogy versenyzőinktől milyen eredményt tudunk elvárni. Tavaly láttuk, hogy Adrien és Grégoire is képes jobb eredményre, ha nyomás nélkül megfontoltan vezethetnek, és arra számítunk, hogy a Rally1-es autó esetében is képesek lehetnek így jó teljesítményre. Adrien tempója jól eső meglepetés volt a Montén, betartotta az eredeti tervet és jó tempóval vezetett. Grégoire teljesítményéről ugyanez elmondható. A szezonnyitó versenyről örömmel távoztunk.” 

A Svéd Rallyn sem lesznek nagy elvárások a Pumával versenyzőkkel szemben. 

“Svédországban ugyancsak nem lesznek nagy elvárásaink a versenyzőkkel szemben, mert ez is egy sajátos verseny, ahol kevés a tapasztalatuk. Idővel, amikor már murvás versenyek jönnek, akkor viszont szeretnénk már jobb eredményeket elérni.” 

Friss