2024. április 29. 08:12

KezdőlapWRCA tanulás lesz az M-Sport versenyzőinek célja a Svéd Rallyn

A tanulás lesz az M-Sport versenyzőinek célja a Svéd Rallyn

-

Az M-Sport csapata szeretné folytatni a pontszerzést az idei Rally Világbajnokság második, svéd versenyén is, ennél többen nem is reménykedhet a fordos csapat, hiszen versenyzőik igen kevés tapasztalattal rendelkeznek havas pályákon. 

Az M-Sport csapatát a jövő heti Svéd Rallyn nem Richard Millener fogja vezetni, azonban a csapatvezető otthonról is követni fogja a versenyt, majd a befutót a remények szerint már második gyermeke is látni fogja. 

“Nehéz lesz követnem az idei Svéd Rallyt, hiszen ezúttal az Egyesült Királyságból próbálom ezt megtenni, mivel éppen a verseny közepén várható második gyermekem megszületése – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője. – Nincs azonban kétségem afelől, hogy a csapat képes lesz megismételni a Monte-Carlo Rallyn nyújtott teljesítményt. A svéd futam előtt egy nagyszerű tesztünk volt, ahol a versenyzők képesek voltak a legjobb formába lendülni. A helyettesem bizonyos Malcolm Wilson (az M-Sport ügyvezető igazgatója) lesz, így biztos vagyok benne, hogy nem lesz probléma a csapatvezetésével a havas futamon sem.” 

Kellemes emlékekkel megy a Toyota Svédországba – ötödik győzelmükért küzdenek

A csapat legtapasztaltabb versenyzője bár Adrien Fourmaux, a francia versenyző eddig csupán három alkalommal indult a Svéd Rallyn, így nincs túl nagy tapasztalata a havas pályákról. 

“Két éve indultam utoljára a Svéd Rallyn, így nagy kihívás lesz az idei verseny – mondta Adrien Fourmaux. – Csupán egy havas verseny van minden évben a WRC-naptárban és az ilyen versenyek más autóbeállítást és vezetési stílust követelnek meg. A kevés tapasztalat ellenére szeretek hóban versenyezni, különösen, ha olyan tempóban lehet ezt megtenni, mint Svédországban. A célunk a tapasztalatszerzés lesz és összemérjük sebességünket a nagyobb tapasztalattal rendelkező riválisokkal.” 

Grégoire Munster tavaly indult először Svédországban, ráadásul akkor a JWRC-ben, Rally3-as Fiestával tette ezt. 

A Hyundai nyerni megy a Svéd Rallyra

“Nagy kihívás lesz megismerni a Rally1-es autót havas versenyen – mondta Grégoire Munster. – Tavaly ugyan volt lehetőségünk indulni ezen a versenyen Rally3-as Forddal, azonban most jóval nagyobb lesz a tempó. Szeretnénk nem a nagy hóban végezni a versenyt miközben próbálunk majd egyre gyorsabbak lenni.” 

Friss