2024. április 27. 21:35

KezdőlapWRCKépes lesz-e Evans harcolni Kalle Rovanperával Svédországban?

Képes lesz-e Evans harcolni Kalle Rovanperával Svédországban?

-

Kalle Rovanpera a Svéd Rallyn kezdi idei részmunkaidős WRC-szereplését, így nagyszerű rajthelyről indulva vélhetően mindvégig az övé lesz a legjobb tempó a Toyotán belül, vagy Elfyn Evans képes lesz vele felvenni a csatát? 

Elfyn Evans harmadik helyen zárta a Monte-Carlo Rallyt, azonban Sébastien Ogier távolléte miatt a második helyről kénytelen indulni a Svéd Rallyn, ami lehet jó, de nagyobb eséllyel inkább rossz rajtpozíciónak fog megfelelni, így a később rajtolók könnyen lehetnek gyorsabbak a walesi toyotásnál. 

A később indulók között pedig ott lesz Kalle Rovanpera is, aki a havas versenyen indul első idei WRC-futamán, így nyolcadikként rajtolva vélhetően a legjobb körülmények között vezethet majd a nyitó napon.  

Jó eséllyel a teljes mezőny majd Kalle Rovanpera tempóját kell, hogy felvegye, ha szeretne a győzelemért csatázni. Az utóbbi két év világbajnokát azonban nehéz lehet legyőzni, mivel eddigi négy svéd versenye közül 2020-ban itt szerezte első abszolút dobogós helyezését a harmadik helyen zárva, míg 2022-ben már nyerni tudott. Tavaly azonban csak negyedik helyen zárt. 

Kellemes emlékekkel megy a Toyota Svédországba – ötödik győzelmükért küzdenek

Elfyn Evans kilenc svéd versenyen indult eddig és az ő statisztikája között is szerepel már egy győzelem a havas versenyen, azonban 2020-as sikerét éppen egy olyan versenyen szerezte, ami inkább volt murvás, semmint havasnak mondható. A walesi versenyző a győzelem mellett pedig még egyetlen alkalommal sem tudott dobogóra állni a svéd WRC-futamon. 

Az eddigi svéd eredmények alapján tehát jóval nagyobb esély van arra, hogy Rovanpera fogja vinni hétvégén a Toyota szekerét. 

Friss