2024. május 05. 10:22

KezdőlapWRCA Hyundai új ruhába öltözteti Rally1-es autóit a Svéd Rallytól

A Hyundai új ruhába öltözteti Rally1-es autóit a Svéd Rallytól

-

A Hyundai Motorsport a Svéd Rallytól új festésű autókkal folytatja WRC-szezonját, a Montén használt festés csak egy versenyen volt használva. 

A Hyundai Motorsport kedden bejelentette Rally1-es autóinak új festését, mellyel a WRC-be lépés 10. évfordulója, valamint a Hyundai N márkájával közös kapcsolat előtt kíván tisztelegni. 

A Montéra ugyan egy új festést már kaptak a koreai márkájú autók, azonban az csak a WRC-szezonnyitón voltak használva és a folytatásban az új színekben fognak versenyezni a Rally1-es autók. 

A Hyundai nyerni megy a Svéd Rallyra

“Miközben néhány kollégánk a kínai holdújévet ünneplik, a WRC-ben új festéssel folytatjuk a szezont – jelentette be Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport elnöke és csapatvezetője. – Az új festéssel szeretnénk tisztelegni a Hyundai N és a Hyundai Motor Company kapcsolata, és a tízéves WRC jelenlét előtt. A 2024-es WRC-szezonnyitón elért győzelem fantasztikus eredmény volt, és méltó emléket fog állítani annak emléke előtt, hogy 10 éve indultunk az új csapatunkkal első Montén.” 

A Hyundai Motorsport a 2000-es évek elején is jelen volt a WRC-ben, azonban az igazán komoly rally világbajnoki szereplés a 2014-ben történt visszatéréssel kezdődött. A koreai csapat 2019-ben és 2020-ban megnyerte a gyártók világbajnokságát.  

Monte-Carlo Rally 2024: Thierry Neuville másodszor nyert a legendás versenyen

Friss