2024. április 28. 19:29

KezdőlapWRCFourmaux kitartása vezetett el első dobogós eredményéig

Fourmaux kitartása vezetett el első dobogós eredményéig

-

Adrien Fourmaux WRC-karrierje legjobb eredményét érte el a Svéd Rallyn, miután harmadik helyen ért célba, az M-Sport francia versenyzője szerint a kitartásnak köszönhette ezt az eredményt. 

Adrien Fourmaux nem kis meglepetésre a Svéd Rally harmadik helyét szerezte meg, miután sikerült elkerülnie a nagyobb hibákat egy olyan versenyen, melyen két világbajnok, Kalle Rovanpera és Ott Tanak is már pénteken kiesett. 

Az M-Sport francia versenyzője a második napon a második helyen is állt, végül azonban úgy döntött, hogy csupán a dobogós helyezés megszerzésére koncentrál, így zárt a harmadik helyen, ami után a bajnokságban is ezt a helyet foglalja el. 

Svéd Rally: Lappi karrierje második győzelmét szerezte, de Evans gyűjtötte a legtöbb pontot

“Még csak a negyedik havas versenyem volt az idei Svéd Rally, így elképzelheti mindenki, hogy mennyire büszke vagyok erre az eredményre – mondta Adrien Fourmaux a Motorsport.com oldalnak. – A gyári mezőnybe való visszatérést követően már a második versenyen sikerült ezt az eredményt elérni, ráadásul harmadik helyen állunk a bajnokságban, ez őrület! Sok munka áll még elöttünk, de nagyon elégedett vagyok. Voltak néha komoly pillanataink a hétvége során, és olykor a rajthelyünk sem kedvezett, de a dobogóra állni igazán jó volt.“ 

A hétvége előtt nem is álmodott hasonló eredményről Fourmaux. 

“A verseny kezdete előtt a legjobb ötbe kerülést céloztam meg és már azzal is nagyon elégedett lettem volna. De nagyon jó érzés volt szombaton a második helyen állni, majd a harmadik helyen célba érni. Ez azt mutatja, hogy a kitartás egyszer meghozza az eredményt. Ha hiszel egy álomban, csak folyamatosan azért kell dolgozni, hogy elérd, és nem szabad figyelni azokra az emberekre, akik csak számon kérik a rosszabb eredményeket. A mostani dobogó után sem szeretnék megelégedni, további hasonló eredményeket szeretnénk elérni, ezért dolgozunk tovább.”

Friss