2024. április 29. 15:51

KezdőlapWRCKalle Rovanpera büntetést kapott a Svéd Rally végén

Kalle Rovanpera büntetést kapott a Svéd Rally végén

-

Nem a legjobb versenyei között fogja számontartani Kalle Rovanpera az idei Svéd Rallyt, melyen hiába vezetett, már pénteken kiesett, majd a Power Stage után még pénzbüntetést is kapott. 

Kalle Rovanpera az első három szakasz után még vezette a Svéd Rallyt, azonban a negyedik szakaszon a nagy hóba csúszott, ami során megsérült a Toyota hűtője és kiállni kényszerült. Érdekesség, hogy a mezőny másik világbajnoka, Ott Tanak ugyanezen a szakaszon esett ki ugyanilyen probléma miatt. 

“Ez a verseny nagy csalódás volt számunkra – mondta Kalle Rovanpera a verseny után. – Különösen rossz, hogy ez akkor történik meg, amikor nem megyünk teljes szezont és nincs sok lehetőségünk nyerni. Az egyetlen pozitívum, hogy sikerült a csapat számára néhány pontot gyűjtenünk.” 

A kétszeres világbajnok szombaton visszatért és vasárnap összesen 11 pontot tudott szerezni az egyéni bajnokságban.  

Svéd Rally: Neuville a tapadással küzd, Rovanpera majdnem hazament, Tanak esélytelennek érzi magát

A Power Stage után azonban egy ellenőrzés során kiderült, hogy a finn versenyző autójában nem volt működőképes a tűzoltórendszer, ezért a felügyelők 1000 eurós büntetést szabtak ki. 

“A tűzoltórendszer fontos biztonsági elem, ami megmentheti a versenyzők épségét, ha kigyullad az autó – áll a felügyelők indoklásában. – A biztonság továbbra is kiemelt fontosságú, és az FIA továbbra is mindent elkövet annak érdekében, hogy a versenyzők biztonságban legyenek egy verseny során.” 

Friss