2024. április 30. 02:38

KezdőlapWRCAbiteboul: Tudtuk, hogy Lappi esélyes a jó eredményre, de győzelemre nem számítottunk

Abiteboul: Tudtuk, hogy Lappi esélyes a jó eredményre, de győzelemre nem számítottunk

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport elnöke szerint felülmúlta Esapekka Lappi a vele szemben támasztott elvárásokat a Svéd Rallyn. 

“Izgalmas Svéd Rally volt – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport elnöke a verseny végén. – Sokat kellett várni Esapekka Lappi és Janne Ferm sikerére, de ezen a hétvégén nagyszerű munkát végeztek. Szeretném megköszönni Sean Kimnek, hogy akkor is hitt EP-ben, amikor mi már kételkedtünk.” 

Az már a havas verseny előtt valószínű volt, hogy ha nem hibázik Lappi, akkor esélye lehet egy jó eredményre a pénteki jobb rajthelynek köszönhetően, azonban arra nem számított Abiteboul, hogy nyerni is tud. 

Svéd Rally: Lappi karrierje második győzelmét szerezte, de Evans gyűjtötte a legtöbb pontot

“Tudtuk, hogy a jó rajthely sokat jelent egy ilyen versenyen, de arra nem számítottunk, hogy Esapekka ennyire jó munkát végez. Sokat jelentett győzelme a csapat számára. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a vasárnapi első szakaszon a Toyota jóval gyorsabb tudott nálunk lenni. Összességében azonban a bajnoki helyezések most nagyon jól néznek ki.” 

A Svéd Rally után az egyéni bajnokságban Thierry Neuville 3 ponttal vezet Elfyn Evans előtt, míg a gyártók bajnokságában a Hyundai és a Toyota azonos pontszámmal áll.

Friss