2024. április 30. 04:00

KezdőlapWRCLatvala: Az autó teljesítménye jó volt, nem kell aggódnunk

Latvala: Az autó teljesítménye jó volt, nem kell aggódnunk

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szerint annak ellenére, hogy két verseny után még nyeretlen a japán gyártó, nem kell aggódni. 

Alaposan bekezdett a Hyundai az idei WRC-szezon elején, hiszen a Montén Thierry Neuville, majd a Svéd Rallyn Esapekka Lappi szerezte meg a győzelmet. 

Eközben a Toyota mindkét versenyen a második helyezést érte el, a szezonnyitón Sébastien Ogier-nak, a havas versenyen pedig Elfyn Evansnek köszönhetően. 

A japán gyártó számára azonban idén a gyártók vb címének megszerzése a legfontosabb, és ebben a bajnokságban még ha az egy pontos előnyt le is dolgozta a Hyundai Svédországban, még bármi történhet. 

“Láttuk a Svéd Rallyn, hogy az autó sebessége és teljesítménye is jó – mondta Jari-Matti Latvala csapatfőnök. – Ha nem ezt láttuk volna, akkor ideje lenne egy válságtanácskozásnak, de így nincs helye. Nyilván kár, hogy még nem tudtunk versenyt nyerni, de az autó jól működött és a versenyzők is elégedettek voltak. Nem előzött be minket a Hyundai még teljesítményben, csupán apró hibákat vétettek a versenyzők, ami sokba került. A versenyzőink továbbra is esélyesek a győzelemre, Elfyn Evans pedig jól áll az egyéni bajnokságban is. Összességében nem kell aggódnunk.” 

Svéd Rally: Lappi karrierje második győzelmét szerezte, de Evans gyűjtötte a legtöbb pontot

Latvala szerint elképzelhető, hogy Takamoto Katsuta, aki vezette a Svéd Rallyt, azonban szombaton hibázott és kiesett, pihenésre van szüksége. 

“Lehet, hogy Takának pihennie kell, mert az látható, hogy jó a sebessége, azonban nem tud elég nyugodt maradni. A hiba bárkinél előfordulhat, különösen, ha próbál nagyon gyors lenni. A karrierem során én is követtem el hibákat, így megtudom érteni Taka helyzetét.” 

A Toyota csapatfőnöke szerint megérdemelten nyert Svédországban Esapekka Lappi. 

“Nagyon sok idő telt már el Esapekka Lappi legutóbbi sikere óta, ezért már nagyon megérdemelte ezt a sikert.” 

Friss