2024. május 01. 11:08

KezdőlapWRCNeuville: Elégedetten zárhattuk a Svéd Rallyt

Neuville: Elégedetten zárhattuk a Svéd Rallyt

-

Thierry Neuville ugyancsak a negyedik helyen ért célba a Svéd Rallyn, összességében elégedett, hiszen továbbra is vezeti a vb pontversenyét és csapata is veretlen maradt. 

Thierry Neuville különösen a gyorsasági szakaszok első teljesítése során küzdött, azonban helyzetét nehezítette, hogy pénteken műszaki hiba miatt négy percet késett és 40 másodperces büntetést kapott. Később előrébb tudott lépni és végül a negyedik helyen zárt. A 18 szerzett ponttal pedig továbbra is vezeti a világbajnokságot. 

Mi is történt a Svéd Rally hatodik szakaszának rajtjánál?

“Összességében elégedettek lehetünk a hétvége végén, mert a csapat egy újabb győzelmet ünnepelhetett Esapekka Lappi révén – mondta Thierry Neuville. – Három hét alatt két győzelmet aratni igazán jó, különösen úgy, hogy tavaly egész szezonban szerzett a csapat ennyit. Mi különösen a pályák első teljesítése során küzdöttünk, de sikerült átvészelni a problémákat. Pénteken sok időt veszítettünk, de bíztunk benne, hogy szombaton javítani tudunk, ez végül sikerült is és sok pontot tudtunk szerezni a hétvége során, amivel elégedett lehetek.” 

Neuville 3 pont előnnyel vezet két verseny után Elfyn Evans előtt az egyéni bajnokságban. 

Friss