2024. május 04. 02:07

KezdőlapWRCKatsuta: A svéd kiesés csak erősebbé fog tenni

Katsuta: A svéd kiesés csak erősebbé fog tenni

-

A havas versenyeken egy apró hiba is nagyon sokba kerülhet, jó példa erre Takamoto Katsuta svéd esete, aki a győzelemért harcolt szombat reggelig. 

Takamoto Katsuta és Esapekka Lappi komoly csatát vívott a Svéd Rallyn az első helyért, azonban a japán versenyző szombat reggel vétett egy apró hibát, ami miatt a nagy hóba csúszott és onnan már nem volt visszaút. 

A toyotás versenyző érthető módon nagyon csalódott volt a kiesés miatt, de úgy érzi, ez az eset csak erősebbé fogja tenni. 

“Amikor visszamentem a szállodába, nagyon csalódott voltam, még nem tudtam elhinni, hogy ez megtörtént – mondta Takamoto Katsuta a Dirtfishnek. – A jövőben is biztosan fogok hibázni, de abban is biztos vagyok, hogy egyetlen megcsúszás nem fogja a verseny végét jelenteni. Mentálisan valószínűleg még nem vagyok elég erős, de biztos vagyok benne, hogy a svéd kiesés csak erősebbá fog tenni.” 

Katsuta: A svéd kiesés karrierem legnagyobb csalódása

Jari-Matti Latvala szerint Katsuta túlzottan szerette volna megszerezni a győzelmet Svédországban. 

“Nem kérdés, hogy Takának megvan a sebessége a győzelemhez – mondta a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője. – Képes észszerűen vezetni, de amikor az első győzelmedért harcolhatsz, előfordul, hogy túlzottan akarod az első helyet. Dobogós eredményeket már ért el korábban, de a győzelmet nem lehet kikényszeríteni, az jön, ha eljött az ideje.”  

Friss