2024. április 28. 19:49

KezdőlapWRCMillener ígéretet tett: ott lesz Fourmaux első győzelménél

Millener ígéretet tett: ott lesz Fourmaux első győzelménél

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke nem volt jelen a Svéd Rallyn mivel második gyermekének születését várja, így csak otthonról követte, ahogy Adrien Fourmaux megszerezte első dobogós eredményét. Millener azonban megígérte, ott lesz a francia versenyző első győzelménél. 

Richard Millener otthonról figyelte ahogy az M-Sport francia versenyzője, Adrien Fourmaux Svédországban megszerezte első dobogós eredményét, mivel második gyermekének megszületését várja. A csapatfőnöki teendőket így Malcolm Wilson, a csapat ügyvezető igazgatója látta el, aki éppen szombaton ünnepelte 68. születésnapját, Fourmaux pedig egy szakaszgyőzelemmel lepte meg. 

Malcolm Wilson örült a Fourmaux-tól kapott születésnapi ajándéknak a Svéd Rallyn

Az M-Sport csapatfőnöke örült Fourmaux 3. helyének, és megígérte, az első győzelménél jelen lesz. 

“Sajnáltam, hogy ennyi év után nem lehettem ott a dobogón Adrien első dobogós eredményénél, de megígérem, hogy az első győzelménél ott leszek – mondta Richard Millener a WRC hivatalos oldalának. – Nagyon örülünk Adrien eredményének. Amikor 2021-ben először ültettük topkategóriás autóba, már tudtuk, hogy mekkora potenciállal rendelkezik. Tudtuk, hogy akkor még nincs készen egy WRC vezetésére, de mégis megadtuk neki a lehetőséget. 2022-ben nagyon nehéz szezonunk volt, ezért is adtunk számára lehetőséget a Rally2-es autóval, ami miatt nőtt elszántsága, és végül ennek láttuk eredményét a hétvégén.” 

Millener szerint Fourmaux-nak megfordult a fejében a tavalyi Szardínia Rally, ahol az utolsó szakaszon esett ki a WRC2 éléről. 

Fotó: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

“Azt hiszem, hogy a Svéd Rally utolsó napján direkt váltott óvatosabb vezetésre, mert eszébe jutott a tavalyi Szardínia Rally. Nagyszerűen vezetett így vasárnap is, megérdemelten szerezte meg a harmadik helyet.” 

Fourmaux két idei verseny során gyűjtött 29 ponttal az egyéni bajnokság harmadik helyén áll, amivel éppen azt az Ott Tanakot előzi meg, aki tavaly év végén a Hyundaihoz igazolt az M-Sporttól. 

Fourmaux kitartása vezetett el első dobogós eredményéig

“Ha Adrien továbbra is olyan jó teljesítményt tud nyújtani, mint az idei két versenyén, akkor képes lehet sokáig a bajnokság élmezőnyében állni. A harmadik hely a bajnokságban hihetetlen, és azt mutatja, hogy a szezon előtt megbeszéltek, miszerint a célba érésre kell koncentrálni, kifizetődik. 

Friss