2024. május 02. 16:03

KezdőlapWRCA Hyundai Tanak vezetési stílusához igazítja a Rally1-es autót

A Hyundai Tanak vezetési stílusához igazítja a Rally1-es autót

-

Ott Tanak két verseny után mindössze a WRC ötödik helyén áll, miután a Montén és Svédországban is hibázott. A Hyundai Motorsport azonban megpróbálja vezethetőbbé tenni a Rally1-es autót az észt versenyző számára. 

Ott Tanak számára eddig nem sikerültek túl jól a WRC-futamok pénteki napjai, miután a Montén egy jeges kanyarban árokba csúszott és sok időt vesztett, míg Svédországban megforgott és a nagy hóba csúszva megsérült a Hyundai hűtője, ami miatt kiállni kényszerült. 

“Nem lehet megkérdőjelezni egy világbajnok vezetési stílusát – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a Dirtfishnek. – Azt hiszem, hogy a vezetési stílusa feltár néhány autó vezethetőségi problémát. Szeretnénk az autó vezethetőségét Tanak stílusához igazítani, nem pedig fordítva. A Montén Tanak képes volt néha igen jó tempóban vezetni, amit két éve nem tudott megtenni. A Svéd Rallyra nem kívántunk változtatni az autón, mert teljesen más verseny, mint a Monte. Azonban kiderült, hogy ezen a versenyen is volt vezethetőségi problémája, ezért változtatni kell.” 

A Hyundai elismerte, hogy idén nem erősít a WRC2-ben

Thierry Neuville Tanakkal szemben azonban jól tud teljesíteni a Rally1-es autóval, hiszen a Montén nyert, és bajnoki első helyét a Svéd Rally után is képes volt megtartani. 

“Nyilván Ott Tanak vezetési stílusa különbözik Thierry Neuville stílusától, azonban ezen lehet változtatni. Megpróbáljuk az autót Tanak stílusához igazítani és nem Tanakot kérjük meg a változtatásra.” 

Friss