back to top
2024. május 05. 22:56

KezdőlapWRCSolberg változtat taktikáján, hogy idén világbajnoki címet szerezzen

Solberg változtat taktikáján, hogy idén világbajnoki címet szerezzen

-

Oliver Solberg saját bevallása szerint tavaly rosszul választotta meg azon versenyeket, melyeken a WRC2-es értékelésben indult, ezért messze elmaradt a várt év végi eredménytől. Petter Solberg fia azonban az idén változtat taktikáján. 

Oliver Solberg 2023-ban nem a legjobb módszerrel választotta ki azt a hét WRC2-es versenyt, melyen a bajnoki pontokért harcolt, hiszen azokon a versenyeken, ahol nem a bajnoki értékelésben indult sokszor jobban szerepelt. 

Tavaly Finnországban a leggyorsabb Rally2-es versenyző volt, míg Horvátországban, Portugáliában és Kenyában második lett a kategóriában, azonban ezeken a versenyeken nem indult a WRC2-ben, ugyanakkor ahol ezt megtette háromszor kiesett, így csak a hatodik lett a WRC2-ben év végén. 

Azért, hogy idén nagyobb esélye legyen a vb címet megszerezni, változtat a svéd versenyző a taktikáján. 

Solberg: Svédországban sikerült nyerni, de később nehezebb lesz a toyotás versenyzők ellen harcolni

“Kicsit okosabban kell kiválasztani azokat a versenyeket, ahol a WRC2-ben indulok – mondta Oliver Solberg a WRC hivatalos oldalának. – Tavaly kicsit nagyobb szerencsével és jobb taktikával nagyobb esélyünk lett volna a bajnoki címre. Tanulnom kell a történtekből és jobban kell megválasztani a bajnoki versenyeket, mint ahogy azt a riválisok teszik. A WRC2 megnyerésének kulcsa a győzelem.” 

Solberg a Szafari Rallyn is indul, azonban még nem döntötte el, hogy a bajnoki értékelésbe nevez-e a kenyai versenyen. 

Friss