2024. május 01. 09:45

KezdőlapWRCNeuville szerint Lappi képes lett volna Rovanperát is legyőzni a Svéd Rallyn

Neuville szerint Lappi képes lett volna Rovanperát is legyőzni a Svéd Rallyn

-

Thierry Neuville dicsérte Esapekka Lappi Svédországban nyújtott teljesítményét, a belga versenyző szerint finn csapattársa még Kalle Rovanperát is képes lett volna legyőzni. 

Esapekka Lappi nagyszerű teljesítményt nyújtva kezdte idei részmunkaidős szezonját a Svéd Rallyn, miután a tavalyi szezon során többször is kiesett, ezúttal megtudta szakítani hat és fél éve tartó nyeretlenségi sorozatát. 

Thierry Neuville szerint csapattársa még a verseny első számú esélyesét, Kalle Rovanperát is képes lett volna legyőzni. 

Abiteboul: Tudtuk, hogy Lappi esélyes a jó eredményre, de győzelemre nem számítottunk

“Igaz, hogy Kalle Rovanpera már korán kiesett, azonban úgy vélem, hogy Esapekka Lappi képes lett volna legyőzni nagyszerű rajthelyének és kiváló teljesítményének köszönhetően – mondta Thierry Neuville a Dirtfisnek. – EP Kalle Rovanpera kiesése után is hibátlan munkát végzett és ennek köszönhetően sikerült a csapatot a második versenyen is győzelemre vezetnie. Két verseny után két győzelemmel áll a Hyundai, tavaly pedig az egész szezon során sikerült ennyiszer nyerni.” 

“Nagyszerű visszatérést mutatott be Lappi, miután tavaly a szezon második felében mentálisan nagyon sokat küzdött. Azt hiszem, hogy egy jó csapatban és jó csapatirányítás mellett könnyebb jó formában visszatérni.” 

Friss