2024. május 04. 02:21

KezdőlapWRCAbiteboul megmutatná Neuville autójának svéd adatait Evansnek

Abiteboul megmutatná Neuville autójának svéd adatait Evansnek

-

A Svéd Rallyn sokan Thierry Neuville taktikájának tulajdonították, hogy kikésett a verseny hatodik szakaszáról, ami után Elfyn Evansnek kellett a friss hóban takarítania. 

Thierry Neuville hiába próbálta, nem tudta beindítani a Hyundai i20 N Rally1 motorját a Svéd Rally hatodik szakaszának rajtjánál, mire pedig mégiscsak életet lehet az autó motorjába, négy percet késett, így Elfyn Evansnek kellett a hatodik és hetedik szakaszon takarítania a friss hóban. 

“Azt hiszem, a versenyszellem ezúttal nincs jelen – mondta Elfyn Evans az eset után. – Mielőtt azonban bármiről is ítélkezünk, várjunk csendben.” 

Mi is történt a Svéd Rally hatodik szakaszának rajtjánál?

Azt, hogy az ügy még mindig nincs lezárva, jól mutatja, hogy a belga RTBF oldal újságírója is szóba hozta, amikor Cyril Abiteboullal készített interjút. 

“Egy kiélezett mezőnyben könnyen előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a sportszerűség megkérdőjeleződik – mondta a Hyundai Motorsport vezetője. – A motorproblémák azonban nem hallgathatóak el, látszanak az autó adatain is. Ha szeretne, Elfyn eljöhet megnézni a Thierry autójának adatait és láthatja, hogy valóban problémánk volt.” 

Friss