2024. május 02. 03:36

KezdőlapWRCA WRC Promótere szerint korai lenne 2025-ben leváltani a Rally1-es autókat

A WRC Promótere szerint korai lenne 2025-ben leváltani a Rally1-es autókat

-

A WRC Promótere szerint fontos lenne a stabilitás a Rally Világbajnokság számára, ezért korainak tartja a Rally1-es autók leváltását, de később el tudja képzelni. 

Szerdán fontos döntés születhet a Motorsport Világtanács ülésén, kiderülhet, hogy 2025-ben is maradnak-e a Rally1-es autók a WRC topkategóriájában, vagy azokat Rally2 Plusz autókra cserélik. 

Az FIA munkacsoport valóban a Rally2+ autók bevezetésén dolgozik?

A WRC Promóter bár nincs az autóváltás ellen, azonban 2025-ben még korainak tartja. 

Szerdán eldőlhet a WRC jövője, de a Hyundai óvatosságra int

“Aggasztana, ha már 2025-ben lecserélnénk a Rally1-es autókat – mondta Peter Thul a WRC Promóter sportért felelős igazgatója a Dirtfishnek. – A váltás rövidtávú gondolkodásnak tűnhet, mivel 5 éves ciklusra vezettük be a Rally1-es autókat és idén csak a harmadik évnél járunk. Véleményem szerint 2025-ben is ki kell tartanunk a Rally1-es autók mellett és leghamarabb 2026-ban változtassunk.” 

Latvala felkészült a Rally1-es autók leváltására

“Úgy gondolom, a WRC-nek csúcsjárművekre van szüksége, és a Rally1-es autó ilyen. Szeretnénk, ha a WMSC olyan döntést hozna, mely nem túl durva. Most február vége van és ha szerdán döntés születik az autóváltásról, még néhány hét kellene, hogy kialakítsuk az új autókra vonatkozó szabályokat. Akár április is lehet addigra. Az pedig, hogy az új autóval induljanak a gyártók a januári Monte-Carlo Rallyn túl durvának tűnik. Nem szabad elfelejteni, hogy 2025-ben új gumibeszállító érkezik a sorozatba, így a Hankook gumikat és az autókat is tesztelni kellene a szezonnyitón. Túl sok nehézséget jelentene az autóváltás és nem tartom jó ötletnek, mikor megtarthatjuk a jelenlegi látványos autókat is. Ráadásul úgy tudom, hogy a gyártók is a Rally1-es autók mellett vannak.” 

Friss