2024. április 16. 12:30

KezdőlapWRCRovanpera nagyon elégedett volt az autóval a Svéd Rallyn

Rovanpera nagyon elégedett volt az autóval a Svéd Rallyn

-

Kalle Rovanpera bár kiesett a Svéd Rallyn, ahol idei részmunkaidős WRC-szezonját kezdte, azonban így is elégedett volt az autó versenyképességével.  

Kalle Rovanpera bár vezetett három szakasz után a Svéd Rallyn, a negyediken hibázott, a nagy hóba csúszott és a Toyota GR Yaris Rally1 hűtőjének sérülése miatt kiállni kényszerült. 

“Az autó elég gyors volt a győzelemhez – mondta Kalle Rovanpera a WRC hivatalos oldalának. – A verseny előtt dolgoztunk az autón és nagyon jól sikerült. Pozitívum, hogy harcban lehettünk volna a győzelemért, azonban most nem minden sikerült a legjobban.” 

A kétszeres világbajnok szombaton visszaállt a versenybe és fontos pontokat tudott szerezni a Toyota számára. 

Kalle Rovanpera büntetést kapott a Svéd Rally végén

“A visszaállás után sikerült néhány pontot gyűjteni a Toyota számára a gyártók bajnokságában, ez volt a maximum, amit akkor már tehettünk. A teszt és a Lappföld Rally után szerettünk volna nyerni Svédországban. Sajnálom, hogy ezt nem sikerült elérni, és köszönöm a csapat munkáját.” 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss