2024. május 03. 16:03

KezdőlapWRCA Pirelli nyitott a WRC-be való visszatérésre

A Pirelli nyitott a WRC-be való visszatérésre

-

A Pirelli év végén befejezi WRC-programját, azonban ez nem jelenti azt, hogy soha többet nem tér vissza a világbajnokságra. 

A Pirelli tavaly úgy döntött, hogy nem újítja meg gumibeszállítói szerződését a WRC-ben, az FIA pedig úgy döntött, hogy a Hankook lehet a sorozat új gumibeszállítója. 

Az olasz gumigyártó esetében korábban már volt hasonló helyzet, 2008-2010 között már volt beszállító, majd ezt követően csak a most véget érő időszakra jelentkezett ismét. 

A Pirelli most sem zárja ki, hogy a jövőben ismét a WRC gumibeszállítója legyen. 

“Az, hogy az idei az utolsó évünk a WRC-ben, még nem jelenti azt, hogy soha többet nem is térünk vissza – mondta Mario Isola a Pirelli Motorsport igazgatója a Dirtfishnek. – Figyelni fogjuk, hogy miként alakul a WRC jövője és elképzelhető, hogy egyszer visszatérünk. Most csak egy ciklus ér véget. A 2008-10 közötti időszak után úgy döntöttünk, hogy más bajnokságokra koncentrálunk. Azonban a rallysportot nem hagytuk el teljesen.” 

A Hankook lesz a WRC gumiszállítója

A rallysportban szerzett tapasztalat ugyanis fontos a Pirelli számára. 

“A rallysportból nyerhető know-how-t a közúti gumik területén is tudjuk kamatoztatni. A bajnokság népszerűsítése, a média nagyon fontos számunkra, hogy miként adhatunk értéket a rallynak. Nemcsak beszállítópartnerek szeretnénk lenni egy bajnokságban. Az F1-nek, a GT-nek és a rallynak köszönhetően sok különböző dolgot együtt fejlesztünk, ez nem csak egy gumiabroncsra korlátozódik.” 

Éppen ezért továbbra is jelen lesz az olasz gyártó a rallysportban. 

“A rally nagyon fontos számunkra, különösen a murva, a hó, a jég és az aszfalt utakon szerzett tapasztalat miatt. Az aszfalt teljesen más a rallysportban, mint a pályaversenyeken. Az ERC-ben pedig folytatjuk a tapasztalatszerzést. Továbbra is maradunk a rallysportban: növeljük a jelenlétünket a historic versenyeken, továbbra is támogatjuk a fiatal versenyzőket, ahogy a pályaversenyeken és az együléses autók bajnokságaiban.” 

Friss