2024. április 29. 04:25

KezdőlapWRCRossel: A WRC2 jelenlegi élmezőnyének nagyobb esélye lesz Rally1-es autóra váltani a...

Rossel: A WRC2 jelenlegi élmezőnyének nagyobb esélye lesz Rally1-es autóra váltani a jövőben

-

Yohan Rossel egyike azon versenyzőknek, akik esélyesek a WRC2-es világbajnoki címre. A francia citroenes pilóta szerint a WRC jövőbeni változásainak köszönhetően a WRC2 élmezőnyének lehetősége nyílik Rally1-es autóra váltani. 

Yohan Rossel üdvözölte a múlt héten bejelentett tervezett változásokat a WRC-ben. 

“Nem tűnt viccesnek a WRC helyzete, egyértelmű volt, hogy valamit változtatni kell – mondta Yohan Rossel a francia Rallye-Sport oldalnak. – Gratulálok a WRC munkacsoport ötleteihez, tapasztalt személyek találtak ki olyan dolgokat, melyek valóban segíthetnek.” 

Rossel szerint eddig nem volt lehetőségük a fiatal versenyzőknek a WRC2-ből feljebb lépni, a jövőben azonban ez könnyebbé válhat, miután a Rally1-es autók sokkal olcsóbbak lesznek és áruk is jelentősen csökken. 

A Rally2+ autók segíthetnek a fiatal versenyzőknek, mielőtt Rally1-es autóba ülhetnének

“A fiatal versenyzőknek eddig nem sok esélyük volt, hogy Rally1-es autóra tudjanak váltani. A WRC2 jelentette számukra gyakorlatilag a csúcsot. A jövőbeni Rally1-es autókat lehet, hogy a jelenlegi gyári versenyzőknek nem lesz nagy öröm vezetni, de a futamgyőzelemre esélyes versenyzők száma négyről 10-re nőhet az új autókkal, ami fantasztikus lenne. Most végre tiszta képe van mindenkinek, hogy milyen lehet a WRC jövője, ez pedig új gyártókat is hozhat akár.” 

2025-től lehet Rally2+ autókkal is versenyezni, amik Rally1-es alkatrészekkel lesznek ellátva, Rossel szerint az ezek az autókkal indulók versenybe szállhatnak a Rally1-es mezőnnyel is. 

“Teljesítmény tekintetében a Rally2+ autók megnehezíthetik a Rally1-es versenyzők dolgát, főként 2026-ban. A Rally2+ autók erősebbekké válnak és jobb lesz az aerodinamikai csomagjuk, miközben a Rally1-es autók ereje kevesebb lesz ekkortól, így könnyebben össze lehet majd hasonlítani a két kategóriát. Mindig is a szoros verseny híve voltam, és biztos vagyok benne, hogy jelenlegi WRC2-es élmezőnynek nagyobb esélye lesz a WRC csúcskategóriájába lépni.” 

Friss