2024. április 27. 15:33

KezdőlapWRCSuninen: a Hyundai tesztjén az autó tönkretétele volt a cél

Suninen: a Hyundai tesztjén az autó tönkretétele volt a cél

-

Teemu Suninen idén is Hyundaijal versenyez a WRC2-ben, az autót pedig úgy próbálja a koreai gyártó erősíteni, hogy megnézik a gyenge pontjait a teszteken. 

A Hyundai WRC2-es programját az idei évtől a CHL Sport Auto üzemelteti, a versenyeken pedig Emil Lindholm és Teemu Suninen próbál minél jobb eredményt elérni. 

A koreai gyártó autója azonban jelenleg túl gyenge ahhoz, hogy csatára szálljon például a skodás versenyzőkkel, ezért idén fejleszteni fogják az i20 N Rally2-t. 

A versenyek közötti teszteken pedig az állóképességet is nézi a gyártó. 

“A legutóbbi tesztünk egy olyan helyen volt, ahol emelkedőn kellett vezetni – mondta Teemu Suninen a Rallit.fi oldalnak. – A pályán folyamatosan emelkedett és esett a fordulatszám az út meredeksége miatt, ami alaposan próbára teszi a motort. A fő cél az autó állóképességének tesztelése volt, három napon át gyakorlatilag az autó tönkretétele volt a cél, hogy a csapat láthassa, milyen területen kell javítani. Az ilyen teszt az autó mellett a versenyzőnek is megterhelő.” 

A Hyundai elismerte, hogy idén nem erősít a WRC2-ben

Suninen szerint fontos, hogy a Hyundaijal versenyzők megosszák egymással a tapasztalatokat, amik segítenek az autó fejlesztésében. 

“Nagyon fontos, hogy a Hyundai versenyzői nyitottak legyenek és a szerzett tapasztalatokat megosszák. Egy kis család vagyunk, az versenyzői vélemények pedig segítenek az autó fejlesztésében.” 

Friss