2024. április 29. 04:56

KezdőlapWRCLatvala a nagymamája útján borult fel a Tuuri Rallyn (videó)

Latvala a nagymamája útján borult fel a Tuuri Rallyn (videó)

-

Hétvégén rendezték a Finn Rally Bajnokság idei harmadik versenyét a Tuuri Rallyt, melyen Jari-Matti Latvala is rajthoz áll Toyotájával, és pont nagymamája útján szenvedett balesetet. 

A Lappföld Rally után a Tuuri Rallyn is rajthoz állt Jari-Matti Latvala, ezúttal azonban egy baleset miatt nem sikerült célba érnie. 

A verseny után Latvala elárulta, hogy nagymamája birtokán található az ominózus útszakasz, ezért jól ismeri és úgy gondolta, kicsit nagyobb kockázatot vállal. 

“A Ritola szakaszon következett be a baleset, ami a Kuutospatka területen található, ami nagymamám birtoka, tehát a nagymamám útján sikerült balesetet szenvednem – mondta a Tuuri Rally után Jari-Matti Latvala a Rallit.fi oldalnak. – 15 éves korom óta ezen a területen gyakorlom a vezetést, ezért úgy döntöttem, hogy egy kicsit gyorsabban próbálok vezetni. Egy jobb kanyarban azonban túl korán kezdtem kanyarodni és az autó a hófalba ütközött, ami felbillentette az autót. Sajnos túl kemény volt a hó, ezért történt billent fel az autó és a hófal végül az út közepén állította meg a kocsit.” 

Latvala utoljára a nyáron vezetett ezen az úton és úgy gondolta, hogy minden centiméterére jól emlékszik. 

“Valaki azt mondta a verseny előtt, hogy a hazai, jól ismert gyorsasági a legrosszabb is tud lenni, mert azt hiszi a versenyző, hogy úgy ismeri, mint a tenyerét. Utoljára a nyáron vezettem ezen az úton, és nem számolta azzal, hogy a hófalak miatt keskenyebbé vált az út. A baleset után nem tudtunk kiszállni az autóból, mert a hó miatt beragadtak az ajtók. Később jött néhány néző és más versenyzők is, és végül az ő segítségükkel tudtunk kiszállni, valamint az autót levinni az útról.” 

A Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke összességében örül, hogy jól ismert területen tudott versenyen indulni. 

“Nagy élmény volt ez a verseny, szeretném megköszönni a szervezőknek, hogy ilyen jól összerakták a rallyt. Nagyon jó szakaszok voltak és a szervizpark is jól lett kialakítva. Bízom benne, hogy még sokáig megrendezhető lesz ez a verseny.” 

A WRC3 címvédője újabb győzelmet aratott a Finn Rally Bajnokságban

Latvala ezúttal Sami Pajari navigátorával, Enni Malkönennel indult a versenyen és az utolsó előtti szakaszt a hatodik helyről kezdhette, azonban végül nem sikerült a célt meglátnia. 

Friss