2024. április 27. 13:48

KezdőlapWRCLatvala örül a Kanári-szigetek Rally WRC-naptárba kerülésének

Latvala örül a Kanári-szigetek Rally WRC-naptárba kerülésének

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke örül, hogy 2025-ben a Kanári-szigetek Rally is a WRC-naptárba kerül, azonban tart attól, hogy nem lesz elég néző. 

Hétfőn bejelentették, hogy 2025-ben és 2026-ban is a WRC-naptárba kerül a Kanári-szigetek Rally, amivel 2022 után ismét lehet spanyol vb futam, ráadásul egy teljesen új verseny. 

“A Spanyol Rally már kezdett túl egyhangú lenni, a szervezők nem igazán tudtak újítani – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Rallit.fi oldalnak. – Szinte mindig ugyanazokat a szakaszokat kellett teljesíteni. Valószínűleg ez lehetett annak az oka, hogy kikerült a naptárból. A Kanári-szigetek Rallynak azonban örülök, mert egy új verseny lesz naptárban és nagyon jó szakaszokon zajlik.” 

Latvala szerint azonban a nézők nehezen tudják majd megközelíteni a spanyol szigeteket, ezért nem biztos benne, hogy olyan sok néző lesz, mint a Spanyol Rally esetében. 

WRC Promóter: A Kanári-szigetek Rally megérdemelten lett a WRC-naptár része

“Spanyolországban nagyon erős a rallysport kultúra, azonban amiatt, hogy az ország szárazföldi részétől távol, szigeteken rendezik a versenyt, nem biztos, hogy annyi néző számára lesz elérhető a verseny, mint mondjuk Barcelona mellett. A logisztika is kicsit nehezebb lesz, de nem minden versenynél könnyű. A versenyzők azonban biztosan élvezni fogják a Kanári-szigeteki rendezvényt, mert kitűnő minőségű utakon vezethetnek.” 

Az idei Kanári-szigetek Rallyt az ERC második futamaként májusban rendezik. 

Friss