2024. április 27. 12:22

KezdőlapWRCPernilla Solberg: Örülök, hogy a WRC Bizottság elnökeként a rallysportért dolgozhatok 

Pernilla Solberg: Örülök, hogy a WRC Bizottság elnökeként a rallysportért dolgozhatok 

-

Pernilla Solberget, Petter Solberg feleségét és Oliver Solberg édesanyját választották február végén a WRC Bizottság elnökének, aki meglepődött, hogy rá esett a választás, de örömmel fog dolgozni a rallysportért. 

“Szerettem volna többet foglalkozni a motorsporttal, de leginkább a rallysporttal – mondta Pernilla Solberg a Motorsport.com oldalnak. – Fogalmam sem volt, hogy engem választanak a WRC Bizottság elnökének, ezért amikor értesítettek, nagyon meglepődtem.” 

Petter Solberg felesége és Oliver Solberg édesanyja örül, hogy a rallysportért dolgozhat a jövőben. 

Pernilla Solberg lett a WRC Bizottság elnöke

“Úgy érzem, hogy a versenyek szervizparkjában mindenki változást szeretne, legyen szó a versenyekről, vagy a rallysport jövőjéről, és örömmel fogok dolgozni ezért. A bizottság elnökeként az én felelőségem, hogy a versenyek megrendezésre kerüljenek, a bizottsághoz érkező javaslatokat értékeljük és ha szavazni kell valamiről, akkor az is megtörténhessen. Szeretném, ha az emberek úgy éreznék, hogy nyugodtan fordulhatnak hozzám javaslatokkal. Sok területen szereztem már tapasztalatot, pilóta és rallycross csapatvezető is voltam, tudom, hogy mennyire fontos az együttműködés a promóter és a versenyszervezők között. Szeretek csapatban dolgozni és olyan csapatot szeretnék létrehozni, mely képes előre vinni a dolgokat.” 

A WRC Bizottságban az FIA, a WRC Promóter, a gyártók, a versenyszervezők, a versenyellenőrök, a gumibeszállító képviselője, valamint Elfyn Evans navigátora, Scott Martin a pilóták és navigátorok képviselőjeként van jelen. 

Pernilla Solberg elárulta, mely dolgokat tart igazán fontosnak. 

“Először is szeretnék egy listát arról, hogy mit tervez az FIA, valamint olyan dolgokról, amivel új gyártó vonzható be a bajnokságba. Ha több gyártó lenne, az több csúcskategóriás versenyzőt jelentene, de szeretném azt is látni, hogy a gyártók több értéket kapnak azért, hogy a bajnokságban vannak. Azt hiszem e téren valóban van még hova fejlődni. Eddig kívülről nézve azt láttam, hogy a WRC-nek több PR-re, több műsorra és több marketingre lenne szüksége. Jelenleg ugyan nehéznek tűnik tenni a jövőért, de hiszem, hogy pozitívan kell nézni a dolgokat. A rallysport egy nagyszerű sport és vigyáznunk kell rá, folyamatosan tenni kell azért, hogy jobb legyen.”

Friss