2024. május 02. 12:32

KezdőlapWRCNeuville ismét az esetleges visszavonulását vetette fel

Neuville ismét az esetleges visszavonulását vetette fel

-

Thierry Neuville szerződése év végén lejár a Hyundai Motorsportnál, emiatt a 35 éves pilóta az esetleges visszavonulást is mérlegeli. A belga pilóta azonban, ha valóban szögre akasztja sisakját év végén, akkor azt világbajnokként szeretné megtenni. 

Thierry Neuville már tavaly szeptemberben is felvetette, hogy megfordult fejében a visszavonulás 2024 végén, amikor lejár a szerződése a Hyundai Motorsportnál. 

Neuville a visszavonulásáról gondolkozik

A 35 éves belga versenyző a francia AutoHebdo oldalnak adott interjúja során ismét megemlítette, hogy szögre akaszthatja sisakját. 

“Lehet, hogy ez lesz az utolsó évem a WRC-ben, ezért idén ismét mindent beleadok, hogy világbajnok lehessek – mondta Thierry Neuville. – Úgy érzem, hogy most minden valóban adott ahhoz, hogy világbajnok legyek, ezért pedig most mindent meg fogok tenni, hogy ha valóban a visszavonulás mellett döntök, akkor azt a csúcson tehessem meg.” 

A belga versenyző hívta fel a figyelmet arra tavaly, hogy a WRC-nek változnia kell, hogy ismét a siker útjára lépjen a sorozat. Kezdeményezésére megbeszéléseket tartott az FIA a WRC jövőjével kapcsolatban, aminek eredményeként változni fognak a versenyek formátumai, valamint februárban bejelentették, hogy 2025-től komoly változások lesznek a rally autók terén is. 

A WMSC ülésén született rallysportot érintő összes döntés egy helyen

Ennek ellenére Neuville továbbra sem vetette el annak lehetőségét, hogy visszavonuljon. 

“Sok minden történt az elmúlt hetekben. Jelenleg semmi sem világos a jövőmmel kapcsolatban, a történtek arra késztetnek, hogy átgondoljam a lehetőségeimet és a legjobb döntést hozzam meg.” 

Neuville két verseny után vezeti a WRC pontversenyét. 

Friss