2024. április 27. 09:10

KezdőlapWRCWRC Promóter: A nagy piac miatt a WRC érdeke, hogy Kínába is...

WRC Promóter: A nagy piac miatt a WRC érdeke, hogy Kínába is eljusson majd

-

Peter Thul, a WRC Promóter sportigazgatója elárulta, hogy mely országoknak van esélye a jövőben bekerülni a WRC naptárba, és melyik ország az, ahova a WRC szeretne eljutni. 

Új versenyként már megerősítésre került a Kanári-szigetek Rally WRC naptárba kerülése 2025-ben, azonban Írország és Paraguay is szeretne vb futamot rendezni, de Argentína visszakerülése sincs kizárva, míg a WRC Prómoter Szaúd-Arábiába is szeretne eljutni. 

WRC Promóter: Nyitottak vagyunk a költségcsökkentő és több gyártó bevonását segítő javaslatokra

Paraguay elnökével már tárgyalást folytatott a WRC Promóter, míg Írország esetében már csak a 15 millió eurós támogatás előteremtése hiányzik, hogy három éves szerződés kerüljön aláírásra. 

“Az új versenyekkel való tárgyalások továbbra is zajlanak – mondta Peter Thul, a WRC Promótere a Rallit.fi oldalnak. – Két dél-amerikai verseny szerepel terveink között, azt azonban nem tudjuk megmondani, hogy melyik lesz az Chile mellett. Ezt majd az idő eldönti. Szaúd-Arábiával már hosszú ideje tárgyalunk, bízunk benne, hogy hamarosan ezzel a versennyel kapcsolatban is több információt tudunk megosztani. A már említett murvás versenyek mellett van esély új aszfaltos futamokra is. A cél, hogy 14 versenyre bővítsük a naptárt, ennél több versenyre csak a gyártókkal történt újabb megbeszélések után lehetne szó.“ 

A WRC Promóter azonban szeretne Amerikában, valamint Kínában is versenyt. 

WRC Promóter: Nagy kihívásoknak kell megfelelnünk, mert az autóipar sem tudja, mi a jó irány

“Kínában még nem jártunk, de a helyi szövetséggel már felvettük a kapcsolatot. Ez egy közép vagy hosszabb távú projekt, mert csupán tavaly jelezte Kína, hogy szeretne ismét versenyt rendezni. Mi is szeretnénk versenyt Kínában, egyelőre még csak az első beszélgetések zajlanak. Kína jelenti Amerika mellett az egyik legnagyobb autópiacot, ráadásul a két ország relatíve közel is van egymáshoz. Fontos lenne, hogy olyan országokba is eljussunk, melyek a legnagyobb autópiacot jelentik.” 

Friss