2024. április 27. 13:51

KezdőlapWRCPéntek estig nem lesz szervizelési lehetőség az eddigi legnagyobb kiterjedésű Lett Rallyn

Péntek estig nem lesz szervizelési lehetőség az eddigi legnagyobb kiterjedésű Lett Rallyn

-

Kiderültek az első információk az idei Lett Rallyról, mely szerint péntek estig nem szervizelhetnek a versenyzők, köszönhetően annak, hogy az eddigi legnagyobb kiterjedésű liepaja versenyre kerül sor. 

A lett Liepaja rally egy évtizeden át az ERC-naptárban kapott helyet, és az évek alatt az eleinte havas versenyből murvás verseny lett, idén pedig először került a WRC-naptárba. 

Ez alkalomból a szervezők elviszik a versenyt a fővárosba, Rigába, ahol a csütörtöki szuperspeciál kerül megrendezésre. Mivel a fővárosi szakasz programba tétele logisztikai problémákat eredményezne, ezért egészen péntek estig nem lesz lehetőség szervizelésre. 

A csütörtöki rigai szuperspeciál után parc fermébe kerülnek az autók, majd péntek napközben Talsi és Tukums környéki szakaszokat teljesítenek. A mezőny csak ezt követően, péntek este tér vissza Liepajába, ahol a szervizpark lesz. Szombaton Dél-Kurzeme és Kuldigas régióban lesznek pályák, vasárnap pedig már csak a Dél-Kurzemei régióban. 

“Először rendezhetünk WRC-futamot, emiatt szerettük volna minél nagyobb területre elvinni a versenyt, hogy minél több ember láthassa a vb mezőnyt – mondta Raimonds Strokss versenyigazgató a Dirtfishnek. – Idén a valaha volt legnagyobb kiterjedésű versenyt rendezzük meg, ezáltal lehetővé téve, hogy a rendezvény minél több emberhez jusson el.” 

A Lett Rallyt július 18-21. között rendezik meg.

Friss