2024. április 27. 11:16

KezdőlapWRC68 páros nevezett a Horvát Rallyra - egy magyar duónak szurkolhatunk

68 páros nevezett a Horvát Rallyra – egy magyar duónak szurkolhatunk

-

Megjelent az április 18-21-én zajló Horvát Rally nevezési listája. A szomszédunkban nyolc Rally1-es versenyautó áll rajthoz, a Rally2-es kategóriában a László Zoltán-Kürti Tamás páros is nevezett a Skoda Fabia RS-sel.

A mindössze 283 kilométernyi gyorsaságit tartalmazó futam nevezési listáján Thierry Neuville áll az élen, őt Ott Tanak és Andreas Mikkelsen egészíti ki a Hyundainál. A Toyota az Elfyn Evans – Sebastien Ogier – Takamoto Katsuta trióval érkezik déli szomszédainkhoz, a Ford pedig Adrien Fourmaux-tól és Gregoire Munstertől vár jó eredményt.

A WRC2-ben újra tüzijáték várható. Rossel és Gryazin a Citroennel csatázik majd, Pajari a Toyotával indul, és a gyár fiatal versenyzői, Yamamoto és Kogure is rajthoz állnak. A Hyundai korábbi tervei szerint már az új evolúciós csomaggal érkezik, és ha sikerül javítani a motor teljesítményén, akár meglepetést is okozhat Ciamin és Lindholm. Persze a mezőnyben ott lesznek a Skodák is, a legnagyobb név talán Gus Greensmith a Toksporttal, de Joona, Lopez vagy akár Brynildsen is okozhat meglepetést. Georg Linnamae is Toyotával indul a versenyen, de ő Greensmith-hez hasonlóan nem harcol a bajnoki pontokért.

Fotó:: Nicolas Ciamin

A WRC3 mezőnyben sokan lesznek, ám mindössze egy duó szavazott a Renault-ra, a francia Mattheo Chatillonnak kell harcolnia a tucatnyi fordos párossal.

A Horvát Rally csütörtökön a shakedownnal kezdődik, majd pénteken és szombaton 8-8, vasárnap pedig négy gyorsasági vár a mezőnyre.

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Friss