2024. április 29. 21:28

KezdőlapWRCAbiteboul: Sok volt a probléma, de így is sikerült fejlődni a tavalyi...

Abiteboul: Sok volt a probléma, de így is sikerült fejlődni a tavalyi versenyhez képest

-

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatvezetője elismerte a Szafari Rally után, hogy van még min javítani a Rally1-es autók megbízhatósága terén, azonban így is talált pozitívumot a kenyai versenyben. 

A hagyományoknak megfelelően a Szafari Rallyn ismét a Toyota tudott nyerni, míg a Hyundai ezúttal is jóval több problémával küzdött, mint riválisa, azonban a a verseny végén mégis megtudta mutatni erejét a koreai gyártó. 

„Valószínűleg a csapatmunka a hétvége sikerének kulcsszava egy olyan eseményen, amely mindig sok kihívás elé állítja a mezőnyt, és sajnos a mi versenyzőink küzdöttek a legtöbbet – mondta Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke a Szafari Rally végén. – Néhány kihívás a Szafari Rally természetes velejárója, míg más problémákat az autóink gyengeségei okoztak.” 

Rovanpera másodszor nyert Kenyában, Neuville növelte előnyét a vb-n

“A tempónk nagyon jó volt, sokkal közelebb tudtunk lenni a Toyotához egy olyan versenyen, ahol tavaly nagyon lemaradtunk. Nagyszerű látni azt a fejlődést, amit kevesebb mint egy év alatt elértünk. Ez a télen a gyárban végzett fantasztikus munkának köszönhető. A csapat kiváló munkát végzett és mindenki motiválni tudta a másikat, így sikerült a szenvedések után ismét visszatalálni a jó útra. Különösen tetszett a Power Stage-en elért hármas győzelem, amivel sikerült megmutatni az autónk képességeit, de egyben azt a lelkiállapotot is, amelynek ebben a bajnokságban minden helyzetben fontos lesz.” 

A Hyundai végül csupán három ponttal szerzett kevesebbet Kenyában, mint a Toyota a gyártók bajnokságában, míg Thierry Neuville pont három ponttal tudta növelni előnyét Elfyn Evans előtt az egyéni bajnokságban, melyet már hat ponttal vezet. 

Friss