2024. április 29. 22:17

KezdőlapWRCLatvala: A csapat jó munkájának köszönhetően sikerült bizonyítani az autó megbízhatóságát

Latvala: A csapat jó munkájának köszönhetően sikerült bizonyítani az autó megbízhatóságát

-

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke szerint a Toyota Yaris megbízhatósága és Kalle Rovanpera hihetetlen jó munkája vezetett a csapat negyedik kenyai sikeréhez, ami egyben idén az első is volt. 

“A kenyai sikerrel igazán elégedettek és boldogok lehetünk – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Rallit.fi oldalnak a Szafari Rally után. – Ez volt idén az első sikerünk, és ismét bizonyítani tudtuk az autó megbízhatóságát és erősségét. Kalle Rovanpera hihetetlen munkát végzett, a nehéz helyeken kímélte az autót, és csak ott volt gyors, ahol a körülmények jobbak voltak. Nem volt semmilyen problémája, hihetetlen jól teljesített a hétvége során.” 

Latvala azonban nem felejtette el megemlíteni Takamoto Katsuta második helyét sem, aminek köszönhetően kettős sikernek örülhetett a Toyota. 

“Egyes versenyzőnek jobban megfelelnek bizonyos versenyek. Ilyen Takamoto számára a Szafari Rally, ahol annak ellenére tud jól teljesíteni, hogy maga a verseny igen kemény. Már Svédországban is jól teljesített, de ott nem tudta befejezni a munkát.” 

Rovanpera másodszor nyert Kenyában, Neuville növelte előnyét a vb-n

A vb címért folytatott csatában Elfyn Evans negyedik helye is igen fontos volt, mert bár Thierry Neuville hat pontra növelte előnyét a walesi pilóta előtt, még mindig igen szoros a bajnokság. 

“Elfyn tempójával ezúttal sem volt baj, de néha komoly problémával küzdött, több defektet is összeszedett. Azonban így is nagyon sok pontot tudott szerezni, ami fontos volt az egyéni bajnoki címért folytatott csatában.” 

Három verseny után a Toyota három ponttal előzi meg a Hyundait a gyártók bajnokságában. 

Friss