2024. április 21. 09:25

KezdőlapWRCRovanpera: Ennél jobb munkát nem végezhettünk volna

Rovanpera: Ennél jobb munkát nem végezhettünk volna

-

Kalle Rovanpera péntek reggeltől kezdve az élen állva nyerte meg az idei Szafari Rallyt, mely után a kétszeres világbajnok is elégedetten nyilatkozott. 

Kalle Rovanpera a pénteki első szakaszon állt a Szafari Rally első helyére, majd bár riválisai sorban futottak kisebb nagyobb problémába, a kétszeres világbajnok megúszta egy lassú defekttel az egész hétvégét és végül 2022 után ismét nyerni tudott Kenyában. 

“Szerintem nagyon jó munkát végeztünk Jonne Halttunennel – mondta Kalle Rovanpera a Szafari Rally után. – Szerintem ezen a versenyen nem lehetett volna jobb teljesítményt nyújtani. Az egész hétvégén nem volt semmilyen problémánk, nagyon okosan tudtunk vezetni.” 

Rovanpera másodszor nyert Kenyában, Neuville növelte előnyét a vb-n

A finn versenyző nem győzte dicsérni a Toyota munkáját sem. 

“Ezt a versenyt megnyerni mindig különleges, mert nagyon keményen kell dolgozni. Ez a verseny legendás a Toyota számára is, 2021 óta mindig nyerni tudott a csapat. Afrikában tartja magát egy mondás, mely szerint a Szafari Rallyn csak a Toyota nyerhet, idén pedig folytatni tudtuk a jó szereplést. Nagy köszönetet kell mondanom a csapatnak, minden csapattag nagyon kemény munkát végzett.” 

Rovanpera hosszú idő, a tavalyi Akropolisz Rally után tudott ismét versenyt nyerni a WRC-ben. 


Találkozz világklasszis rallyversenyzőkkel és szurkoljunk együtt a magyar menőknek! Csapj le Te is a Rally Hungary jegyekre, most még elővételes áron! Jegyek: https://rallyhungary.com/jegyek/


Friss