2024. április 29. 21:25

KezdőlapWRCM-Sport: Fourmaux dobogós eredménnyel válaszolt a kritikákra

M-Sport: Fourmaux dobogós eredménnyel válaszolt a kritikákra

-

Richard Millener, az M-Sport csapatfőnöke szerint Adrien Fourmaux dobogós eredménye a Szafari Rallyn válasz volt a csapatot ért korábbi kritikákra. 

Az M-Sport annak ellenére is igen erősen tudta kezdeni a 2024-es WRC szezont, hogy a téli szünet idején sok kritika érte a csapatot, miszerint nem tud majd igazán jó eredményeket elérni az Adrien Fourmaux – Grégoire Munster párossal. 

A 2022-ben még sok problémával küzdő Adrien Fourmaux azonban bizonyította, hogy tavaly felnőtt a feladathoz, ami a Rally1-es autó volánja mögött vár rá és Svédország után Kenyában már sorozatban másodszor tudott dobogóra állni. A francia versenyző a bajnokságban is a harmadik helyet foglalja el, és csak 21 pont hátránnyal követi az éllovas Thierry Neuville-t az egyéni bajnokságban, valamint 13 ponttal előzi meg azt az Ott Tanakot, aki az idei évre elhagyta a fordos csapatot és 2022 után ismét a Hyundaihoz igazolt. 

Rovanpera másodszor nyert Kenyában, Neuville növelte előnyét a vb-n

“Fantasztikus hétvégénk volt – mondta Adrien Fourmaux a Szafari Rally után a Motorsport.com oldalnak. – A csapat nagyszerű munkát végzett egész hétvégén, az autó megbízható volt. Észszerűen vezettünk a versenyen, de ez most pozitívum volt és két egymást követő versenyen is a dobogón tudtunk zárni. Nagyon jól indult a szezon, és szeretnénk ezt a jó szereplést folytatni. Már van egy dobogós eredményünk havon, most murván, így szeretnénk aszfalton is szerezni egyet.” 

Az M-Sport csapatfőnöke dicsérte Adrien Fourmaux vezetését és az autó megbízhatóságát is. 

“Nagyon boldog vagyok az eredménnyel – mondta Richard Millener. – Tudtuk, hogy ha jól alakulnak a dolgok, akkor képesek leszünk egy ilyen eredményre, azonban ehhez szükség volt Adrien jó vezetésére és néhány más dologra is. Közel kellett maradni a többi versenyzőhöz és okosan kellett vezetni. Tavaly sok kritikát kaptunk a megbízhatósággal kapcsolatban, de idén sikerült három versenyből kettőt is dobogón zárni. Ez bizonyos tekintetben önmagáért beszél. Az év hátralévő részében kis nyomást helyezünk magunkra, Horvátországban már nem tudunk a többiek hibáira várni, hanem fokozatosan fel kell vennünk a tempót.” 

Friss