2024. április 30. 01:19

KezdőlapWRCJuha Kankkunen szerint 10 vb címet is nyerhet még Kalle Rovanpera

Juha Kankkunen szerint 10 vb címet is nyerhet még Kalle Rovanpera

-

A négyszeres világbajnok Juha Kankkunen szerint Kalle Rovanperának jót fog tenni az idei év, amikor több időt tölthet olyan dolgokkal, amit szeret és 2025-ben csak megerősödve fog visszatérni a főállású versenyzéshez. 

Kalle Rovanpera idén csak részmunkaidőben versenyez a WRC-ben, így lehetősége van pihenni, valamint olyan dolgokkal tölteni idejét, amit szintén nagyon szeret, ilyen a driftelés, valamint a barátaival lenni. Ugyanakkor a 23 éves pilóta idén először kipróbálja a pályaversenyzést is, amikor a Porsche Carrera Cup Benelux sorozat négy versenyén indul. 

Juha Kankkunen szerint az idei év csak jobbá fogja tenni fiatal honfitárását. 

“Kalle még mindig nagyon fiatal – mondta Juha Kankkunen a Dirtfishnek. – Ok, már nem gyerek, hanem kétszeres rally világbajnok. Ugyanakkor az elmúlt 7-8 évét szinte mindig versenyautóban töltötte. Amikor erről beszélgettem vele, mondtam neki, hogy még sok ideje van nagy dolgokat elérni. Most 23 éves, én ennyi idősen ültem először gyári versenyautóba. Még nagyon sok év áll előtte, és még sokáig versenyezhet. Az, hogy idén csak néhány rallyn indul, csak segít neki, hogy gyakoroljon. Emellett szeret driftezni, ami jó móka. Találkozhat barátaival. Mindez csak javára válik. Amikor visszatér nem, hogy egy vagy két, de akár 10 vb címet is nyerhet még. A rallysport az élményről szól, és most pont az élményeit gyarapítja. A mai világban nagyon fiatalon lesznek versenyzők a pilóták, de sokkal hamarabb is vonulnak vissza. Én 40 évesen még Finn Rallyt nyertem.” 

Rovanpera másodszor nyert Kenyában, Neuville növelte előnyét a vb-n

Kalle Rovanpera számára az idei Szafari Rally volt a második WRC-futam és Kenyában rendkívül magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a győzelmet. A finn versenyző ezen a hétvégén már a Japán Formula Drift versenyén indul.

Juha Kankkunen április 2-án volt 65 éves. 

Friss