2024. április 29. 22:05

KezdőlapWRCA Hankook mindhárom gyártó autójával elkezdi az aszfaltos teszteket Horvátországban

A Hankook mindhárom gyártó autójával elkezdi az aszfaltos teszteket Horvátországban

-

A Hankook folytatja a felkészülést a 2025-ös WRC szezonra, és a héten a Toyota, a Hyundai és az M-Sport autóival is teszteli az aszfaltos abroncsokat Horvátországban.

A decemberi döntést követően a Hanook azonnal megkezdte a felkészülést a jövő évi vb szezonra. Az i*pike fantázianevű téli gumiabroncsokat már februárban Svédországban kipróbálta a gyártó, de ez lesz az első alkalom, hogy az autók a Hankook gumijait aszfalton használják WRC futam előtti tesztkörülmények között.

A Toyota GR Yaris Rally1-ben Elfyn Evans teszteli az új abroncsokat, míg Andreas Mikkelsen a Hyundai, Adrien Fourmaux pedig az M-Sport versenyautójával gyűjti a tapasztalatokat. Azért, hogy a versenyzőknek ne származzon előnyük a következő évben a tesztekből, az FIA szigorúan felügyeli ezeket az eseményeket.

„Mi csak a gumikat teszteljük. Nem nyúlhatunk az autó beállításaihoz, és nem csinálhatunk semmit a jövő heti futamra való felkészülésben. Csak a gumikról van szó” – magyarázta Mikkelsen, aki a Hyundainál kapta a feladatot arra, hogy tesztelje az új gumikat. A norvégnak már komoly tapasztalata van ebben, korábban a Pirelli felkészülésében is komoly szerepet játszott.

Lappival kezdte a Hankook a 2025-ös WRC-gumik tesztjét

Friss