2024. április 30. 01:39

KezdőlapWRCSolberg már sejti, hogy mi okozta a pénteki defekteket a Szafari Rallyn

Solberg már sejti, hogy mi okozta a pénteki defekteket a Szafari Rallyn

-

Oliver Solberg péntek délelőtt sorban kapott defekteket a Szafari Rallyn, amivel elvesztette esélyét a győzelemre. Később azonban sikerült elkerülnie a problémákat és végül a WRC2 második helyén zárt, amiben átvette a vezetést a bajnokságban. 

Oliver Solberg a Szafari Rally pénteki napján az utolsó két délelőtti szakaszán egyaránt defektet szedett össze, a sérült kerekeket pedig meg is állt kicserélni, így elvesztette esélyét a győzelemre. Péntek délutántól azonban már egyszer sem sérültek kerekei, így végül a második helyen tudott zárni. 

A kenyai verseny után Solberg elárulta, hogy sejti mi okozta a defekteket. 

“Péntek délutántól már alacsonyabb guminyomással versenyeztem, szóval valószínűleg a magas guminyomás okozta a defekteket – mondta Oliver Solberg. – Próbáltam követni a Pirelli iránymutatását a guminyomással kapcsolatban, ez azonban nem volt mindig jó ötlet. Jobb lenne, ha vágni lehetne a gumikat, az sok defektet meg tudna előzni. A defektek után már a második hely megszerzése volt a cél, miközben kíváncsian vártuk, hogy mi lesz Gus Greensmith-szel az élen.” 

Visszatér a nyomtatott Rallycafe magazin, a hétvégétől országszerte kapható lesz

A második helyezéssel a svéd versenyző átvette a WRC2-ben a vezetést. 

“Összességében elégedettnek kell lennem az eredménnyel. Természetesen nyerni szerettem volna, ezért kicsit csalódott vagyok, de a Szafari Rallyn bármi történhet bárkivel. Örülök, hogy a szerzett pontokkal sikerült a bajnokság élére állnom. Idén szeretném mindenképp megnyerni a bajnoki címet, ezért a tavalyihoz képes jobban át kell gondolni a stratégiát.” 

Friss