2024. április 29. 21:16

KezdőlapWRCAz ír zászló színeivel tiszteleg a Hyundai Craig Breen halálának évfordulóján Horvátországban

Az ír zászló színeivel tiszteleg a Hyundai Craig Breen halálának évfordulóján Horvátországban

-

A Hyundai Motorsport Rally1-es autói idén is az ír zászló színeit fogják viselni a Horvát Rallyn, így tisztelegve az egy éve elhunyt Craig Breen emléke előtt. 

Április 13-án, szombaton volt egy éve, hogy Craig Breen a Horvát rally előtti teszten tragikus balesetet szenvedett. Az ír versenyző előtt tisztelegve a koreai gyártó tavaly minden autója Breen hazájának zászlója színeire festve állt rajthoz egy héttel később a horvát WRC-futamon. 

Az emlékezés pedig az egy éves évfordulón sem marad el, a Hyundai a Rally1-es autók tetejét és a hátsó sárvédőt öltö9zteti ír színekbe. 

Hazai pályán teljesítette be az álmát, a legnagyobb sikerhez is sokszor közel került Craig Breen

“természetesen Craig Breen halála után egy évvel is érzelmek tőrnek elő belőlünk, ezért szeretnénk tisztelegni Craig emléke előtt az idei Horvát Rallyn is – mondta Círil Abiteboul, a Hyundai Motorsport csapatvezetője a Dirtfishnek. – Autóink festése mellett pedig egy árveréssel is tisztelgünk Breen emléke előtt. Szeretnénk azonban jó eredménnyel is emlékezni Breenre Horvátországban, ezért jó lenne, ha nyerni tudnánk.” 

Létrejött a Craig Breen Alapítvány a fiatal ír versenyzők támogatására

A Hyundai Motorsport a tavalyi szezon során használt sisakokat, versenyzői ruházatot, lábbeliket ajánlott fel egy jótékonysági akció keretében, az árverés teljes bevételét pedig a Craig Breen Alapítványnak ajánlja fel a csapat. 

Emlékdíjat hoztak létre Craig Breen tiszteletére

Az árverés részletei itt érhetőek el.

Friss