2024. május 03. 19:05

KezdőlapWRCNeuville a verseny nagy részében a győzelemért harcolt, de elégedett a Horvát...

Neuville a verseny nagy részében a győzelemért harcolt, de elégedett a Horvát Rally 3. helyével is

-

Thierry Neuville elégedetten értékelt a Horvát Rallyn elért harmadik helyezést követően is, hiszen bár vasárnap hibázott, mégis azonos pontszámot szerzett a második helyen záró Elfyn Evans-szel, így továbbra is hat ponttal előzi meg legfőbb riválisát. 

Thierry Neuville egészen a Horvát Rally második vasárnapi szakaszáig hatalmas csatát vívott Elfyn Evans-szel a győzelemért. A Power Stage-nek helyet adó szakasz első teljesítésénél azonban mindketten hibáztak, Evans forgott, míg Neuville fának csúszott, azonban autója hátsó szárnyának sérülésével és a hibrid rendszer meghibásodásával megúszta az esetet. 

A győzelmet végül így Sébastien Ogier szerezte meg, aki szinte a verseny teljes egészében csak pár másodperc hátránnyal a követte az előtte állók csatáját. Evans a második, míg Neuville a harmadik helyen ért célba. 

Teljesen elértéktelenedett az összetett versenyeredmény a WRC új pontrendszere alapján

Az idei pontrendszer alapján Ogier 21, Evans és Neuville 19-19, míg a negyedik helyen célba érő Ott Tanak 20 pontot szerzett. 

A Hyundai belga versenyzője így érthetően elégedetten értékelt a verseny végén. 

„Csalódás, hogy nem sikerült nyerni, azonban elégedett is lehetek, hiszen a pénteki és szombati teljesítményünknek köszönhetően agy is sok, 18 pontot sikerült szerezni – mondta Thierry Neuville az Autosport.com oldalnak. – Ezek a pontok pedig nagyon fontosnak bizonyultak. Annak ellenére, hogy vasárnap nem sok pontot szereztünk, még mindig Elfyn Evans-szel ugyanannyi pontot gyűjtöttünk, és csak egy egységgel kevesebbet Ott Tanakhoz képest. Így nem mondhatom, hogy katasztrófát jelentett volna a vasárnapi hiba.” 

A belga versenyző Portugáliába még az első helyen állva mehet, azonban onnantól nehéz folytatásra számít. 

Horvát Rally: Ogier nyerte Neuville és Evans kiélezett csatáját, veretlen maradt a Toyota

“Örülök, hogy továbbra is vezetjük a bajnokságot és a hiba ellenére is sikerült megőrizni előnyünket. Portugáliától azonban nehéz folytatásra számítok, mert több murvás verseny is következik egymás után. Ezeken a versenyeken pedig nehéz lesz elsőként indulva sok pontot gyűjteni, szinte csak a vasárnapi teljesítményünkkel tudjuk majd csökkenteni az elvesztett pontokat.” 

Friss