back to top
2024. május 07. 17:48

KezdőlapWRCAz Akropolisz Rally igazgatója szerint szép számú Rally1-es autó indulhat az idei...

Az Akropolisz Rally igazgatója szerint szép számú Rally1-es autó indulhat az idei görög versenyen

-

Az Akropolisz Rally igazgatója, Pavlos Athanassoulas egy TV interjú során részleteket árult el a 2025-ös WRC szabályváltozás körüli vitával kapcsolatban is. 

Az FIA rally igazgatója, Andrew Wheatley ugyan biztos abban, hogy májusban be tudják nyújtani jóváhagyásra a Motorsport Világtanács elé a 2025-ben életbe lépő szabályváltozásokat, azonban Pavlos Athanassoulas szerint végül azok nem lesznek jóváhagyva. AQ WMSC a júniusi ülésen hagyhatja jóvá a 2025-ös szabálymódosításokat. 

A WMSC ülésén született rallysportot érintő összes döntés egy helyen

A görög Akropolisz Rally igazgatója a Cosmote TV-nek adott interjút, mely során elárulta, hogy amellett, hogy a WRC gyári csapatai közös levélben kérték a hibrid korszak fenntartását 2026 végéig, már a WRC2-es versenyzők is a jelenlegi szabályok megtartását kérik. 

Az FIA amellett, hogy módosítaná a Rally1-es autók műszaki szabályait, lehetővé tenné a Rally2-es autók esetében, hogy Rally1 Kittet használjanak. 

Athanassoulas azt is elárulta, hogy információja szerint a Rally1-es autókat gyártók az idei szezon későbbi részében lehetőséget fognak adni fiatal versenyzőknek is, így az Akropolisz Rallyn már tíz feletti hibrid autó fog indulni. 

Az FIA nem áll háborúban a WRC gyártóival a 2025-ös szabálytervezet miatt

Az M-Sport a hét elején jelentette be, hogy a Lengyel Rallyn még hibrid rendszer nélkül, majd a Lett Rallyn már azzal ellátott Ford Pumával versenyezhet Martins Sesks. 

Friss