back to top
2024. május 06. 15:34

KezdőlapWRCMikkelsen jobb versenyben bízik a Lengyel Rallyn

Mikkelsen jobb versenyben bízik a Lengyel Rallyn

-

Andreas Mikkelsen tempója a Montén és a Horvát Rallyn is elmaradt a WRC élmezőnyétől, azonban bízik benne, hogy idei első murvás versenyén, Lengyelországban jobb teljesítményre lesz képes. 

Andreas Mikkelsen idén visszatért a Hyundai Motorsporthoz, azonban a Montén még a Rally1-es autóval ismerkedett, míg Horvátországban már jobban ismerte az autót, azonban 2021-ben indult ott utoljára, ezért a pályákról szerzett tapasztalat hiánya miatt nem tudott elég gyors lenni. A norvég versenyző végül mindkét futamon a hatodik helyet szerezte meg. 

A kétszeres WRC2-es világbajnok és egyszeres Európa-bajnok versenyző legközelebb a Lengyel Rallyn áll rajthoz, ahol már szeretné megmutatni igazi tempóját. 

„Lengyelország az egyik kedvenc rallym – mondta Andreas Mikkelsen. – Mindig is kiváló eredményeket értünk el ott. Az egyik WRC futamgyőzelmem onnan származik. Minden a nagy sebességről és a nagyszerű murvás utakról szól, és ez egy igazán fantasztikus verseny, szóval már alig várom. Az egyik legnehezebb dolog Horvátországgal kapcsolatban, amit már a rajt előtt tudtam, hogy hosszú évek óta nem vettem részt ezen a versenyen, és a szakaszok is hasonlóak. Lengyelországban ez nem így lesz. Mindannyian üres lappal indulunk, és senkinek sem lesz igazán előnye a másikkal szemben, ha a felkészülésről van szó” 

Mikkelsen elmondta miért maradt el horvát tempója az élmezőnyétől

Ugyanakkor ez lesz Mikkelsen első murvás versenye is a hibrid Hyundaijal. 

“Még egy métert sem tettem meg ezzel az autóval murván, de murván sokkal könnyebb hamar ráérezni az autóra, mint aszfalton, és az első napon a rajthelyünk is jó lesz, ami sokat fog segíteni. Nagy reményeket fűzök Lengyelországhoz. Nagyon hiszek abban, hogy ha van egy verseny, ahol valóban harcolni tudunk az élmezőnnyel, akkor az a Lengyel Rally.” 

A norvég versenyző Lengyelországban 2009-ben indult először, míg utoljára 2021-ben és egy győzelem mellett háromszor is a második helyen ért célba. 

Friss