back to top
2024. május 19. 20:16

KezdőlapWRCLoubet már túltette magát a csalódáson, de úgy érzi idén jobban tudott...

Loubet már túltette magát a csalódáson, de úgy érzi idén jobban tudott volna szerepelni a WRC-ben

-

Pierre-Louis Loubet tavaly év végén kikerült az M-Sport csapatából és idén a WRC2-ben áll rajthoz, ahol Portugáliában kezdi szezonját. 

Pierre-Louis Loubet tavaly nem tudta megismételni 2022-es jó szereplését, így kikerült az M-Sport csapatából. 

“Belátom, hogy nagyon gyengén zártuk a tavalyi szezont – mondta Pierre-Louis Loubet a RallyeSport Magazinnak. – Chilében kicsúsztunk, Görögországban műszaki hiba miatt már a verseny elején kiestünk és a Közép-Európa Rally sem sikerült jól. A sok balszerencse ellenére próbáltam a WRC csúcskategóriájában maradni, mert tudtam, hogy ennél csak jobb teljesítményre vagyok képes.” 

Loubet 12 versenyen indult a tavalyi sze6zon során, azonban csupán ötször tudott pontot szerezni, év végén pedig a 11. helyen zárt a bajnokságban. 

“Néhányszor sikerült jó tempóban vezetni, összességében nem éreztem annyira rossznak a szezont, de sokszor jött közbe valami. Vagy én hibáztam, vagy az autó állt meg. Szívesen javítottam volna idén a tavalyi eredményeken, mert tudtam, hogy többre is képes vagyok. Év végén azonban nem sikerült hosszabbítani az M-Sporttal, ami csalódást okozott.” 

A francia versenyző tudja, hogy nehéz időszak volt a tavalyi év, de hasonló mélypont más versenyzőknél is adódott karrierjük során. 

“Ha megnézzük, Ott Tanak, Elfyn Evans, Adrien Fourmaux és Thierry Neuville számára is volt nem jól sikerült szezon, ahonnan fel tudtak állni. Én is abban bízok, hogy a jövőben jobb teljesítménnyel tudom folytatni.” 

Ez aztán a bravúr! Loubet elsőre nyerni tudott a Katar Rallyn!

Az M-Sport Adrien Fourmaux-nak adott ismét lehetőséget az idei szezon során, Loubet azonban nem irigykedik honfitársára. 

“Összességében csalódott lettem volna, ha Adrien nem kap lehetőséget az M-Sporttól az idei évre, mert tavaly nagyon jól teljesített a Rally2-es autóval. Sebességét már korábban is megmutatta, de akkor még sokat hibázott ő is. Ebben nagyot javult az idei évre, és megérdemelten vezeti a Rally1-es autót. Nem vagyok rá féltékeny, nem irigykedek rá. Tavaly még az autóval is sok probléma volt, az idei évre a műszaki hibák is eltűntek.” 

Loubet idén a WRC2-ben folytatja karrierjét Skoda Fabia RS Rally2-vel, szezonját pedig a hétvégi Portugál Rallyn kezdi. A 27 éves versenyző 2019-ben már nyerni tudott ebben a kategóriában.

Friss