back to top
2024. június 30. 21:02

KezdőlapWRCGrégoire Munster karrierje legjobb WRC-eredményét érte el Szardínián

Grégoire Munster karrierje legjobb WRC-eredményét érte el Szardínián

-

Grégoire Munster elégedett lehet Szardínián nyújtott teljesítményével, még akkor is, ha a szurkolók sokkal jobb teljesítményt várnának tőle, hiszen Szardínián kifizetődött óvatos vezetése. 

Grégoire Munster eredményei fényévekre voltak a Rally1-es kategóriatársaitól Szardínián, azonban ez mit sem számít, hiszen a kitűzött célt teljesíteni tudta, és karrierje legjobb WRC-eredményét érte el. 

Mi volt a célja a luxemburgi versenyzőnek? Minden pálya sikeres teljesítése. Azt követően, hogy Portugáliában egy apró hiba miatt kiesett, ezúttal annyira óvatosan vezetett, hogy sokáig még a leggyorsabb WRC2-es versenyzők is előtte tudtak állni, azonban szombat estére megtudta előzni Sami Pajarit is, és fellépett az ötödik helyre, amiért 8 pontot kapott, miután sikeresen teljesítette a vasárnapi szakaszokat is, ami mellett helyét is megtudta őrizni. 

Az abszolút ötödik hely pedig karrierje legjobb WRC-eredménye lett és idén a legtöbb pontot is Olaszországban kapta. 

A szurkolók tehát lehet, hogy sokkal többet várnának a fiatal M-Sport versenyzőtől, azonban az eredmények mégis Munster taktikáját igazolják.

A következő versenyen, Lengyelországban azonban csatlakozik az M-Sporthoz Martins Sesks is, aki tavaly megtudta ezt a versenyt nyerni az ERC-mezőnyben. A lett versenyző Lengyelországban még hibrid rendszer nélküli Pumával állhat rajthoz, mielőtt a Lett Rallyn már teljes értékű Rally1-es Forddal indulhat. 

Martins Sesks az M-Sport csapatával ír történelmet két WRC-futamon!

Veszélybe kerülhet-e Munster helye az M-Sportnál, ha Sesks jobb teljesítményt nyújt nála? Reálisan nézve nem, hiszen Munster támogatója, Jourdan Serderidis vélhetően nem kevés euróval támogatja a fél privát M-Sportot azért, hogy a luxemburgi versenyző a Ford Pumába üljön, valamint amíg Munsternek inkább a WRC-futamokon van tapasztalata, addig Sesks számára idén elsősorban még az Eb-szereplés lenne a fontos. 

Azt sem lehet elfelejteni azonban, hogy Sesks sem egy szegény családból származik, és Malcolm Wilson csapata már néhányszor szezon közben is váltott versenyzőt az utóbbi évek során. 

Sesks azonban inkább esélyesebb a 2025-ös lehetőségre a WRC-ben, mintsem az idei évben váltsa Munstert. 

Friss