back to top
2024. július 27. 02:44

KezdőlapWRCRovanpera Lett Rallyn való részvétele sem biztos

Rovanpera Lett Rallyn való részvétele sem biztos

-

Kalle Rovanpera utoljára egy hónapja versenyzett a WRC-ben, és úgy tűnt, hogy a Lett Rally lesz a következő versenye, azonban ezt Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatvezetője nem erősítette meg. 

Idén a Toyota a nyolcszoros rally világbajnok, Sébastien Ogier, valamint az előző két évben első Kalle Rovanpera között osztja meg a harmadik Rally1-es Yarist, miután tavaly év végén Rovanpera is úgy döntött, idén csak részmunkaidőben indul a WRC-ben. 

Az idei hat verseny közül Rovanpera Svédországban és Kenyában, Ogier pedig a Montén, majd Horvátországban, és Szardínián indulhatott a harmadik autóval, míg Portugáliában mindketten rajthoz álltak. 

Rovanpera azonban csak Kenyában tudott nyerni, míg a másik két versenyen hibázott és szuperrallyzni kényszerült, Ogier azonban két győzelem mellett két második helyet szerzett, és a francia versenyző indul a Lengyel Rallyn is. 

A Toyota Lettországban ismét négy autót indít, és úgy tűnt, hogy ezen a versenyen tér vissza Kalle Rovanpera, míg a negyedik autóval Sami Pajari debütálhat a Rally1-es kategóriában, azonban ez a kérdés még nem dölt el. 

“Az már biztos, hogy Kalle Rovanpera indul a Finn Rallyn, de a lett versennyel kapcsolatban még kérdőjelek vannak – mondta Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke a Rallit.fi oldalnak. – Kalle indulás függ attól is, hogy hogyan állunk a Lengyel Rally után a bajnokságban. Csak ezután döltjük el, hogy ki indulhat a harmadik autóval.” 

Kalle Rovanpera ezen a hétvégén debütál a Porsche Carrera Cup Benelux sorozatban, a holland Zandvoortban. 

Friss