back to top
2024. június 26. 12:57

KezdőlapWRCMár a negyedik generáció képzésére készül a Toyota a junior programban

Már a negyedik generáció képzésére készül a Toyota a junior programban

-

Idén kezdetét veszi a negyedik generáció képzése is a Toyota junior programjában, melyben továbbra is Mikko Hirvonen oktatja a japán fiatalokat. 

A Toyota 2015-ben indította a WRC Challange programot, mely során japán versenyzőket igyekeznek oktatni és eljuttatni a WRC-mezőnybe. 

A program első szériájából került ki Takamoto Katsuta, míg a második generáció tagjaiként Hikaru Kogure és Yuki Yamamoto indul Rally2-es Toyotával ERC, WRC és nemzeti futamokon is. 

A junior program harmadik generációját pedig Masataro Goto és Takumi Matsushita képviseli, akik már finn versenyeken részt vettek és hamarosan Európai futamokon fognak indulni Rally4-es autókkal. 

Már csak két fiatal küzd a Rally1-es lehetőségért a Toyota junior programjában, 2024-ben már Rally2-es autóval az ERC-ben

A Toyota októberben azonban megkezdi a junior program negyedik generációjának képzését is, a japán gyártó júliusig várja a fiatal versenyzők jelentkezését, akik a Fuji Speedway pályán vezethetnek majd először, majd a legjobb pilóták decemberben Finnországban folytathatják a tanulást. 

A Toyota azonban most már navigátorokat is keres a fiatal japán jelentkezők között. 

A kiválasztott versenyzők komolyabb képzése 2025 elején kezdődik, az oktató szerepét pedig továbbra is Mikko Hirvonen tölti be. 

Friss