back to top
2024. szeptember 21. 00:58

KezdőlapWRCA Toyotával kapcsolatban felmerült egy pletyka, Latvala elárulta, hogy igaz-e

A Toyotával kapcsolatban felmerült egy pletyka, Latvala elárulta, hogy igaz-e

-

A Toyota Gazoo Racing bővíteni fogja a finn központját, ami kapcsán felmerült, hogy Rally3-as autót is fog készíteni a japán gyártó. Jari-Matti Latvala azonban cáfolta ezt a pletykát.

Mint arról a Rallycafe.hu is beszámolt, a Toyota Gazoo Racing bővíteni fogja központját Finnországban. A hír kapcsán felmerült, hogy az idén megjelent Rally2-es Yaris mellett a japán gyártó Rally3-as autót is fog készíteni, így az FIA rally piramisának három lépcsőfokán elérhetőek lennének a Toyota autói.

Jari-Matti Latvala, a Toyota Gazoo Racing csapatfőnöke azonban cáfolta a pletykákat.

“A bővítésnek köszönhetően több lehetőségünk nyílik, hogy a Rally1-es és Rally2-es autóval foglalkozzunk – mondta Latvala a Rallit.fi oldalnak. – Rally3-as autó készítését nem tervezzük. Erre még akkor gondolt a Toyota, amikor arról kellett dönteni, hogy Rally2-es vagy Rally3-as autót készítsünk-e. Végül a Rally2-es autó készült el.”

Komoly fejlesztésbe kezd a Toyota Finnországban

A Rally2-es autó első FIA versenyen aratott sikerére ugyan kellett pár versenyt várni, az autó iránt hatalmas érdeklődés mutatkozott.

“Nagyon jó a helyzet a Rally2-es autó kapcsán, nagyon sokan szeretnének ezzel az autóval versenyezni. Gyakorlatilag folyamatosan készülnek az autók és amint befejezik az egyik gyártását, már szállítják is el a gyárból az ügyfélhez. Az alkatrészek is folyamatosan készülnek, hiszen egy versenyautó készítésénél erre is kell gondolni, de az ellátás folyamatos.”

A Rally2-es Toyota első WRC2-es győzelmét Jan Solans szerezte Portugáliában, majd Szardínián már Sami Pajari tudott nyerni.

Friss