back to top
2024. június 28. 07:13

KezdőlapWRCHivatalos! Megvan a 2025-ös WRC-szezon második dél-amerikai versenye!

Hivatalos! Megvan a 2025-ös WRC-szezon második dél-amerikai versenye!

-

Magyar idő szerint szombatról vasárnapra virradó éjszaka bejelentették a 2025-ös WRC-szezon második dél-amerikai versenyét, melyet Paraguayban rendeznek meg Chile mellett. 

Chile helye évekre biztosítva volt már korábban is a WRC-naptárban, azonban a WRC Promóter egy második dél-amerikai versenyt is szeretett volna, Argentína és Paraguay közül pedig végül a teljesen új helyszínre esett a választás. 

WRC Promóter: A Kanári-szigetek Rally megérdemelten lett a WRC-naptár része

Paraguay helye a szintén új versenyként jövőre megrendezésre kerülő Szaúd-Arábiához hasonlóan évekre biztosítva lett. A Kanári-szigetek Rally ugyancsak új verseny lesz jövőre a WRC-menetrendben. 

“Paraguay eddig is igen nagy volt, és most a WRC-naptárba kerüléssel a világ felfedezheti országunkat – jelentette be helyi idő szerint szombat este a paraguayi elnök, Santiago Pena. – Ez a rendezvény ismét egy olyan dolog, melynek köszönhetően megmutathatja Paraguay a nagyságát.” 

Simon Larkin örül, hogy sikerült Paraguay-jal megegyezni. 

“Már több éve tárgyaltunk Paraguayjal, így nagyon örülök, hogy sikerült megegyeznünk minden részletben.” – mondta a WRC Promóter versenyekért felelős igazgatója 

A 2025-ös új verseny helyszíne a Panama-folyó menti Encarnacion lesz. A szervezők igen sok szurkoló érkezésére számítanak Argentínából, a két országot éppen ez a folyó választja el egymástól. A verseny murvás gyorsasági szakaszai Itapua tartományban lesznek kijelölve, ahol az igen nagymúltú Rally Trans Itapúa CODASUR-versenyt is rendezik. 

A WRC-történelem egyik legfontosabb szerződése került aláírásra szombaton

Paraguayjal egy rallysportban igen nagy hagyományokkal rendelkező ország került a vb-menetrendbe, a helyi versenyzők évek óta uralják a Dél-Amerikai Rally Bajnokságot (CODASUR) és tempójukkal a WRC2-es mezőny tagjainak futamát is megtudják nehezíteni.

Friss