back to top
2024. szeptember 29. 00:15

KezdőlapWRC10 Rally1-es, 24 Rally2-es autó a Lett Rallyn

10 Rally1-es, 24 Rally2-es autó a Lett Rallyn

-

Megjelent a Lett Rally nevezési listája, melyen mindössze 40 páros található, akik közül 10-en Rally1-es, míg 24-en Rally2-es autóval állnak rajthoz. 

Valljuk be, 40 párosnál azért jóval többre lehetett számítani a Lett Rallyn, ami idén először került be a WRC-menetrendjébe. 

A nevezési listán azonban így is 10 Rally1-es autó szerepel, a Hyundai harmadik autóját Esepakka Lappi, míg a Toyota egyaránt elindítja Sébastien Ogier-t és Kalle Rovanperát is. 

Kalle Rovanpera helyettesíti Sébastien Ogier-t a Lengyel Rallyn

Ogier-nak ugyan ki kell hagynia a Lengyel Rallyt a tegnap reggeli karambol után, azonban abban lehet bízni, hogy Lettországra valóban készen fog állni. 

Martins Sesks hazai versenyén indulhat először teljes értékű Rally1-es Forddal, miután Lengyelországban még hibrid rendszer nélküli autóval áll rajthoz. 

A WRC2-ben 23 páros indul, Oliver Solberg, Sami Pajari, Gus Greensmith, de akár Mikko Heikkila, Emil Lindholm, Teemu Suninen is képes lehet győzelemért harcolni. Az Amerikai Rally Bajnokság kiemelkedő versenyzője, Brandon Semenuk pedig itt mutathatja meg először gyorsaságát a rallysport sztárjaival szemben. Nikolay Gryazin bár szintén elindul az új WRC-futamon, de a WRC2-be nem nevezett. 

Péntek estig nem lesz szervizelési lehetőség az eddigi legnagyobb kiterjedésű Lett Rallyn

A Lett Rallyt három hét múlva rendezik. 

Friss