back to top
2024. július 07. 00:30

KezdőlapWRCElkészült a Közép-Európa Rally idei útvonala

Elkészült a Közép-Európa Rally idei útvonala

-

Csak a nyitószakasz maradt változatlan az idei Közép-Európa Rallyn, három szakaszt teljesen újraterveztek, és a többin is módosítottak.

A szervezők ismertették az október 17–20-án esedékes Közép-Európa Rally útvonalát, a verseny a tavalyi első megméretéshez hasonlóan négy napon át tart, és összesen 18 szakaszt iktattak a programba.

A nyitónapon Prágában lesz a shakedown, közvetlenül a cseh főváros szívében a rajtceremónia és két gyorsasági szakasz, és az éjszakai parc fermé is Csehországban lesz. A versenyzők csak a pénteki hat szakasz után érkeznek meg a Passau melletti Bad Griesbachban helyet kapó központba.

Szombaton és vasárnap további tíz szakaszt teljesítenek a Bajorország és Ausztria közötti határvidéken. A szombat ígérkezik a legintenzívebb napnak a maga hat szakaszával és 130 km-es össztávjával, vasárnapra már „csak” négy szakasz marad.

Három szakaszt teljesen újraterveztek, és egy kivétellel a többit is jelentősen megváltoztatták. Az egyetlen kivétel a jól bevált nyitószakasz a Velká Chuchle versenypályán, amely változatlan maradt.

A Közép-Európa Rally tavaly debütált a WRC-ben, az első versenyt Thierry Neuville nyerte meg Kalle Rovanperä és Ott Tänäk előtt. Rovanperä ezzel a második hellyel bebiztosította a második világbajnoki címét.

A versenyt az idén a tervezettnél két héttel később, október 17–20-án rendezik meg, a szervizpark pedig koncert miatt került át Passauból Bad Griesbachba.

 

Friss