back to top
2024. augusztus 24. 10:24

KezdőlapWRCEsapekka Lappi dobogóra állna a Lett Rallyn

Esapekka Lappi dobogóra állna a Lett Rallyn

-

Esapekka Lappi a Lett Rallyn tér vissza a WRC mezőnyébe, ahol már 10 évvel ezelőtt, téli körülmények között már versenyzett. 

Esapekka Lappi 2014-ben, amikor még havas pályákon rendezték a lett Liepaja Rallyt, már nyerni tudott S2000-es Skodával. 

10 Rally1-es, 24 Rally2-es autó a Lett Rallyn

Mivel idén azonban nyári körülmények között kell versenyeznie Lettországban, a 10 éve szerzett tapasztalatokra nem tud építeni a finn versenyző, aki ezúttal a dobogóval is elégedett lenne. 

“10 évvel ezelőtt már indultam a Lett Rallyn, akkor azonban még havas pályákon zajlott a verseny – mondta Esapekka Lappi. – Igyekeztem a murvás pályákat belső felvételekből megtanulni, és ezek alapján próbáltam kitalálni a mérnökökkel egy jó autóbeállítást. A Litván Rallyn jól sikerült a teszt, jó volt ismét gyors pályákon vezetni azt követően, hogy legutóbb Kenyában indultam. Lettországban bármi előfordulhat, de szeretnék dobogón zárni.” 

A Lett Rallyn 20 gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, akik 20 fok körüli hőmérséklet és száraz körülmények között versenyezhetnek majd.

Friss