back to top
2024. augusztus 24. 09:53

KezdőlapWRCRovanpera: Jó lesz visszatérni Lettországba, ahol a karrierem kezdődött

Rovanpera: Jó lesz visszatérni Lettországba, ahol a karrierem kezdődött

-

Kalle Rovanpera egyike azon kevés versenyzőnek, akik már ismerik a lett rally pályák jellemzőit, miután a világ éppen akkor figyelt fel rá, amikor a Lett Rally Bajnokságban első lépésit tette meg a világbajnoki címek felé. 

Kalle Rovanpera bár az első vezetői tapasztalatait Finnországban szerezte, azonban igazából Lettországban indult karrierje, ahol úgy tudott már versenyezni, hogy még nem töltötte be 18. Életévét. 17 évesen, 2017-ben pedig meg is nyerte a Lett Rally Bajnokságot. 

A jelenleg már 23 éves és kétszeres rally világbajnok érthető módon jó emlékeket őriz Lettországból és örömmel tér vissza a balti országba. 

10 Rally1-es, 24 Rally2-es autó a Lett Rallyn

„Nagyon várom, hogy visszatérhessek Lettországba – mondta Kalle Rovanpera. – Nagyon sok jó emlékem van az ott töltött korai időkből, és remélem, hogy a héten sok barátot és ismerős arcot láthatok. Gyors rally lesz: karakter tekintetében Lengyelország és Észtország keveréke. Biztos vagyok benne, hogy nagyon látványos lesz nézni, és nagy küzdelem lesz a szakaszokon. Hét éve, hogy utoljára vezettem Lettországban, úgyhogy nem hiszem, hogy ez a tapasztalat sokat fog számítani, ezért úgy készülök, mint minden új versenyre. Lengyelország a furcsa körülmények között is jól sikerült, és remélem, tovább tudjuk vinni ezt a jó érzést, és jobb felkészüléssel jó munkát tudunk végezni Lettországban.” 

Lettország teljesen új verseny a WRC-naptárban. 

A Lett Rallyn 20 gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, akik 20 fok körüli hőmérséklet és száraz körülmények között versenyezhetnek majd.

Friss