back to top
2024. szeptember 08. 01:50

KezdőlapWRCMartins Sesks: Remélem sokan fognak buzdítani a pályák szélén a Lett Rallyn

Martins Sesks: Remélem sokan fognak buzdítani a pályák szélén a Lett Rallyn

-

Martins Sesks nyugodtan várja eddigi karrierje talán legfontosabb versenyét, a lett WRC-futamot, ahol hazai szurkolói előtt mutathatja meg gyorsaságát. 

Martins Sesks Lengyelországban debütált a WRC csúcskategóriájában, ahol úgy is az ötödik helyen ért célba, hogy akkor még hibrid rendszer nélküli Ford Pumát vezetett. 

Sokan ennél is jobb eredményt várnak a lett versenyzőtől a hazai WRC-futamán, ahol már teljesértékű hibrid autóval tud indulni azokon a pályákon, melyeken nála jobban senki sem ismer a kategória társai között. 

A 24 éves pilóta azonban igyekszik nyugodt maradni. 

„Ez határozottan mozgalmas időszak volt – mondta Sesks a WRC hivatalos oldalának. – De mindig jó, ha versenyezni tudunk. Az otthoni versenyemen, Lettországban indulni mindig izgalmas. A lengyel verseny nagyon sokat segített abban, hogy megértsem, mire képes az autó, és hogyan működik az aerodinamika, de most a hibrid rendszert is használni fogok. Nem hiszem, hogy ez nagyobb nyomást gyakorolna rám – a WRC-ben minden pilóta nagyon gyors, ezt mindannyian tudjuk. Megteszek minden tőlem telhetőt. Remélem, amit Lengyelországban tettünk, az segített a szervezőknek, hogy még több jegyet adjanak el erre a versenyre és sokan fognak szurkolni nekünk. Izgalmas lesz a szurkolók számára és nekem is, hogy egy helyi versenyző ezen a szinten versenyezhet.” 

Friss